Terug naar Nieuws

BEDUMER WAARDERINGSROOS UITGEREIKT AAN DE VRIJWILLIGERS VAN DE FIETSCLUB VAN ’S HEERENLOO OPMAAT

Gepubliceerd op:
BEDUMER WAARDERINGSROOS UITGEREIKT AAN DE VRIJWILLIGERS VAN DE FIETSCLUB VAN  ’S HEERENLOO OPMAAT

De Waarderingroos voor vrijwilligersgroepen in de gemeente Bedum (periode maart – april 2018) is donderdag 26 april uitgereikt aan de vrijwilligers van de Fietsclub van 's Heerenloo Opmaat. Een grote groep (inmiddels 21!)  vrijwilligers fietst in de zomermaanden met cliënten van Opmaat. Deze cliënten, veelal ernstig meervoudig gehandicapte mensen genieten erg van deze uitjes. Wethouder Menne van Dijk reikte, namens de gemeente, met veel lovende woorden, de rozen en het bijbehorende certificaat uit aan Anton Heikamp en Gert van Ginkel uit. Cliënte Eva Smit was getuige van de ceremonie.

Anne  Piekstra van Stichting Vrienden van Opmaat was ook aanwezig om zijn lof over de vrijwilligers uit te spreken. Stichting Vrienden van Opmaat heeft de aanschaf van de speciale fiets, waar een rolstoel op kan worden bevestigd, financieel mogelijk gemaakt.

Jannes Klaassen (vrijwilligers coördinator en praktijkbegeleider) heeft de groep voorgedragen. 'Opmaat heeft meer dan 200 vrijwilligers, die ons allemaal zeer dierbaar en heel waardevol zijn. De fietsclub heeft toch wel iets bijzonders. Ze schenken tijd en aandacht aan een groep cliënten, die zelf met woorden bijna niets kunnen aangeven. Vaak zie je alleen twee lachende, blije ogen en die ogen zeggen meer dan duizend woorden',  aldus Jannes Klaassen.

 

Welke vrijwilligersgroep uit Bedum verdient volgens u extra waardering?

De waarderingsroos wordt elke twee maanden uitgereikt. Ieder kan een vrijwilligersgroep aanmelden voor de komende periode tot en met 31 mei. Aanmelden kan via een formulier in de Bibliotheek of via de website van Mensenwerk Hogeland.

In juni wordt bekend gemaakt wie de volgende Waarderingsroos ontvangt.

Doe mee!

 

Fietsvrijwilliger worden?

Wanneer u nog een paar uurtjes per maand over heeft en ook met cliënten van ’s Heerenloo Opmaat wilt fietsen (rolstoelfiets of duo-fiets) dan kunt u een email sturen naar: jannes.klaassen@sheerenloo.nl

17-04-2024

LEER JE ECHTE TALENTEN KENNEN – MET TALENTENFLUISTERAARS ELS PRONK EN LUK DEWULF

Op dinsdag 23 april komen de bekende ‘talentenfluisteraars’ Luk Dewulf en Els Pronk naar Het Hogeland om te laten zien hoe je je talenten beter kunt gebruiken. En daardoor meer energie, veerkracht en rust kunt krijgen. ‘Talent’ is volgens hen niet altijd iets waarin je uitbli…
Lees meer