Terug naar Nieuws

Cursus valpreventie in Leens en omgeving

Gepubliceerd op:
Cursus valpreventie in Leens en omgeving

Door mee te doen aan de cursus valpreventie staat u steviger in uw schoenen.

Vallen is vaak niet het gevolg van gevaarlijke toeren uithalen. De meeste ongelukken bij 65-plussers gebeuren in de thuissituatie. Wilt u dat voor zijn en met zelfvertrouwen blijven bewegen? Dan bent u welkom op de cursus In Balans-valpreventie. De komende maanden worden 4 valpreventiecursussen aangeboden in Leens en omgeving. De cursussen worden aangeboden via bestaande sportgroepen voor senioren.

Vallen wordt veroorzaakt door verlies van evenwicht en is de meest voorkomende oorzaak van hoofd-, arm- en beenletsel bij ouderen. Er zijn verschillend oorzaken van verlies van evenwicht, zoals afname van spierkracht, medicijngebruik en ook de inrichting van uw woning. Uit ervaring is gebleken dat met de juiste aanpak het valrisico effectief verlaagd kan worden.

Deelname aan de cursus In Balans-valpreventie zorgt ervoor dat u letterlijk steviger in uw schoenen staat. De deskundige docenten van fysiotherapie De Marne, Wijers en Aan ’t Wad en seniorensportdocenten zorgen samen voor een goed  programma. Bent u geïnteresseerd of nieuwsgierig, dan kunt u zich aanmelden voor deze nuttige en ook leuke cursus. Er wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd.

 

Waar en wanneer

  • Eenrum: dinsdagochtend 26 februari , 5 maart, 12 maart en 19 maart 2019
  • Leens: dinsdagmiddag 12, 19, 26 maart en 2 april 2019
  • Ulrum: dinsdagmiddag 2, 9, 16 en 23 april 2019

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Gerkina Doze g.doze@hvdsg.nl /0625413243 of Maarten Westerhuis m.westerhuis@hvdsg.nl/ 0641253214

De cursus is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen lokale fysiotherapeuten, sportdocenten, sportcoach, dorpscoach, thuiszorgorganisaties en een subsidie voor lokale leefstijl initiatieven.

Bent u Mantelzorger?

Voor mantelzorgers zal aansluitend op deze cursus nog een extra bijeenkomst worden georganiseerd met als thema ‘Tillen, bukken en transfers’. Hierover later meer. Geïnteresseerden kunnen nu al contact opnemen met: Monica Blom (Mensenwerk Hogeland, coördinator mantelzorg),

06 488 74 339, E m.blom@mensenwerkhogeland.nl

25-04-2019

Jongerenwebsite 'Kwaitwel' gelanceerd

Bedum – Wethouder Kristel Rutgers stelde dinsdag 23 april de jongerenwebsite ‘Kwaitwel’ opnieuw in gebruik. Dat gebeurde in jeugdsoos TOKO in sociaal-cultureel centrum De Meenschaar in Bedum.
Lees meer