Terug naar Nieuws

DAG VAN DE MANTELZORG 2019 GEMEENTE HET HOGELAND

Gepubliceerd op:

Rond de Dag van de Mantelzorg op 10 november worden mantelzorgers extra in het zonnetje gezet. Het Steunpunt Mantelzorg Hogeland organiseert op vier verschillende locaties in de gemeente, op vier verschillende dagen, vier verschillende activiteiten voor mantelzorgers van alle leeftijden, dus ook voor jonge mantelzorgers!

In Nederland zorgt naar schatting een op de drie volwassenen voor iemand in de naaste omgeving, omdat diegene een lichamelijke of verstandelijke beperking heeft, psychisch of chronisch ziek is, verslaafd is of door ouderdom van hulp afhankelijk is. Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren groeit op in een gezin met zorg. Dit zijn jonge mantelzorgers.

Vaak wordt deze zorg als vanzelfsprekend ervaren, ook door de mantelzorgers zelf. Maar dat is het niet!

 

Rondom de Dag van de Mantelzorg op 10 november worden mantelzorgers daarom extra in het zonnetje gezet. Het Steunpunt Mantelzorg Hogeland (onderdeel van Mensenwerk Hogeland) organiseert op vier verschillende locaties, op vier verschillende dagen, vier verschillende activiteiten voor mantelzorgers van alle leeftijden, dus ook jonge mantelzorgers.

 

Mantelzorgers, die in 2019 voor iemand zorgden in de gemeente Het Hogeland, zijn van harte uitgenodigd voor één van onderstaande activiteiten.

 

  • Woensdag 6 november van 17.00 tot 20.15 uur

Klimmen en klauteren bij Waddenfun. Deze activiteit is leuk voor jong en oud! Na instructie kan er op 3 levels geklommen worden. Avontuur, uitdaging en grenzen verleggen. En natuurlijk pannenkoeken, patat of stamppot eten!

Locatie: Waddenfun, Trekweg 1 in Wehe-den Hoorn De Meenschaar

               

  • Vrijdag 8 november van 15.00 tot 17.00 uur

Vaartocht Winsumerdiep. Bekijk Het Hogeland vanaf het water. Onder het genot van koffie met gebak en een drankje met een hapje varen we over het Winsumerdiep richting het Reitdiep.

Locatie: Marenland, Winsumerdiep 6 in Winsum

 

  • Zaterdag 9 november van 12.00 tot 16.30 uur

Workshops fotografie, zang en schilderen. We beginnen de middag met een gezamenlijke lunch. Uit het aanbod kunnen twee workshops gekozen worden: schilderworkshop ‘Gronings landschap’ o.l.v. Frans Hage, met technische tips en compositie advies van Peter Russchen mooie foto’s maken, vind ontspanning tijdens de zangworkshop o.l.v. Bonnie Hoekstra (canon en klassiek)

Locatie: De Meenschaar, Kapelstraat 9 in Bedum

 

  • Zondag 10 november van 12.30 tot 15.30 uur

Wandeling van Borg tot Borg (6,5 km : 1,5-2 uur). Kom tot rust en andere gedachten tijdens de laagdrempelige wandeling o.l.v. Margriet Taselaar-Vegter, met onderweg ‘verrassingsoefeningen’ en informatie over de omgeving. We sluiten de middag af met koffie en gebak.

Locatie: ’t Schathoes Menkemaborg, Menkemaweg 4 in Uithuizen

 

Met dieetwensen kan rekening worden gehouden. En wanneer vervoer een probleem is, of degene waarvoor gezorgd wordt niet alleen thuis kan blijven, proberen we samen naar een oplossing te zoeken.

 

Belangstellenden kunnen zich tot 2 november aanmelden bij het Steunpunt Mantelzorg Hogeland      Telefoon 06 488 74 339 (op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur), Email m.blom@mensenwerkhogeland.nl.

24-04-2024

Dementiemonitor 2024

Heb je dementie of ben je mantelzorger van iemand met dementie? Alzheimer Nederland wil graag weten hoe het met je gaat. Vul dan de vragenlijst in en help ons de zorg en ondersteuning bij dementie te verbeteren! Doe je ook mee? Invullen kan t/m 30 juni! Het invullen duurt 15-20 minuten. Tip: gebrui…
Lees meer