Terug naar Nieuws

DeClick brengt creatieve jongeren samen in Uithuizen

Gepubliceerd op:

1625040302557_248_354_1625040341.jpg Donderdag 1 juli aanstaande wordt er in JC Express de start van DeClick Uithuizen georganiseerd. Bij DeClick komen jongeren vanaf 12 jaar samen om te werken aan hun creatieve skills. Het is een plek waar jongeren bij elkaar komen en elkaar inspireren, met eigen inbreng van ideeën voor leuke uitdagende activiteiten. Dit kan met hiphop, TikTok, dj-en, dansen, vormgeven, graffiti, muziek maken, skaten, filmen, spoken word, fotografie, freestyle voetbal, kortom alles wat creatief is en waar jongeren mee bezig zijn.

In deze startwerkplaats van DeClick kunnen jongeren, met hulp van professionals, aan de slag met beats maken, Dj'en, techniek, dans, teksten schrijven, TikTok en/of fotografie. Bij deze eerste sessie zullen o.a. Mart Hento, producer voor artiesten zoals Boef en Kraantje Pappie en theatermaker/actrice Anne Corporaal de groep begeleiden. Deze eerste werkplaats start om 16.00 uur en duurt tot 18.00 uur.

Jongeren kunnen zich dan ook aanmelden voor het vervolg van DeClick in Uithuizen om vervolgens een team te vormen dat aan de slag gaat om in ongeveer 8 werkplaatsdagen naar een presentatie toe te werken. Dat kan een een film zijn, een videoclip, een liveshow met muziek, of wat er maar bedacht wordt. Dat bepaalt de groep jongeren zelf. Deelname aan de DeClick is altijd gratis en aanmelden voor de startwerkplaats op 1 juli is niet verplicht. Aanmelden voor het vervolg kan ter plekke, maar is ook mogelijk via www.declick.nl

DeClick is een project van De Rijdende Popschool en werkt  in de gemeente Het Hogeland samen met jongerenwerkers van Mensenwerk Hogeland en meerdere jeugdsozen. Het project wordt gesubsidieerd door o.a. het Fonds voor Cultuurparticipatie, het VSB Fonds, de Provincie Groningen en gemeente Het Hogeland.

1625040323805_200_133_1625040367.jpg

 

17-04-2024

LEER JE ECHTE TALENTEN KENNEN – MET TALENTENFLUISTERAARS ELS PRONK EN LUK DEWULF

Op dinsdag 23 april komen de bekende ‘talentenfluisteraars’ Luk Dewulf en Els Pronk naar Het Hogeland om te laten zien hoe je je talenten beter kunt gebruiken. En daardoor meer energie, veerkracht en rust kunt krijgen. ‘Talent’ is volgens hen niet altijd iets waarin je uitbli…
Lees meer