Terug naar Nieuws

Donderdag 11 mei: Alzheimer Café Winsum e.o. Bijzondere effecten van muziek bij dementie

Gepubliceerd op:

Deze avond zijn Joke Arends en Koos Pettinga te gast. Zij hebben beiden jarenlange (werk-)ervaring in de ouderen- en dementiezorg en hebben al vaak in de praktijk kunnen ervaren wat muziek kan doen met mensen met dementie. Daarnaast treden zij regelmatig op als duo “Mit Mekoar”.

1682924520118_400_300_1682924607.jpg Zij vertellen over hun ervaringen met de effecten van muziek bij mensen met dementie. Welke effecten treden op, welke muzieksoort heeft effect, zijn dat alleen bekende meezingers of ook ander repertoire?

Met Joke en Koos als gasten zal er niet alleen over muziek en de effecten daarvan worden gepraat, maar is er natuurlijk ook gelegenheid om naar de muziek en zang van “Mit Mekoar” te luisteren en zelfs mee te zingen. En voor wie daarbij niet stil kan blijven zitten: het is natuurlijk ook mogelijk om op de muziek mee te bewegen!

 

Donderdag 11 mei bent u vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Alzheimer Café Winsum e.o. in zorgcentrum Winkheem, Borgweg 48 in Winsum. Het programma begint om 19.30 uur en rond 21.00 uur wordt de avond informeel afgesloten. De toegang is als altijd gratis.

 

Wilt u meer informatie over de activiteiten van het Alzheimer Café Winsum e.o. en de andere Café’s in de provincie, dan kunt u een kijkje nemen op de website www.alzheimer-nederland.nl/regios/groningen.

 

Namens de werkgroep Alzheimer Café Winsum e.o.

Erik de Jong

E-mail: alzheimercafe.winsum@alzheimervrijwilligers.nl

25-03-2024

Week van de Taal; activiteiten in Bedum, Winsum, Uithuizen en Leens

 Van 15 t/m 19 april 2024 is de week van de taal. Het Taalhuis organiseert, in samenwerking met Mensenwerk Hogeland en de bibliotheken, allerlei leuke activiteiten.
Lees meer