Terug naar Nieuws

Gemeente Het Hogeland waardeert mantelzorgers

Gepubliceerd op:

Mantelzorgers in de gemeente Het Hogeland kunnen ook dit jaar, als blijk van waardering, een VVV-cadeaukaart ter waarde van € 50,- ontvangen.

1602145990667_317_159_1602146058.jpg Een mantelzorger is iemand die langere tijd, onbetaald en vaak intensief zorgt voor een naaste zorgt, vanwege chronische ziekte, een lichamelijke of verstandelijke beperking, psychische aandoeningen, verslaving of beperkingen t.g.v. de leeftijd. Oók kinderen en jongeren die opgroeien met zorg zijn mantelzorger.

De zorg kan bestaan uit het ondersteunen bij dagelijkse praktische zaken zoals de boodschappen doen, het eten bereiden, iemand begeleiden of helpen bij de administratie. Maar ook uit helpen bij het aankleden, de persoonlijke verzorging, medische handelingen of aanwezig zijn omdat iemand niet alleen kan blijven.

 

Bent u zelf mantelzorger of wilt u de cadeaukaart aanvragen voor uw mantelzorger?

En woont u in de gemeente Het Hogeland? Dan kunt u deze waarde(rings)cheque aanvragen bij het Steunpunt Mantelzorg Hogeland. Het Steunpunt is onderdeel van de welzijnsorganisatie Mensenwerk Hogeland.

 

Alle mantelzorgers die al geregistreerd staan bij het Steunpunt Mantelzorg Hogeland ontvangen de cadeaukaart automatisch rond de Dag van de Mantelzorg op 10 november a.s.

Bent u nog niet bekend bij het Steunpunt of weet u niet zeker of u daar bent geregistreerd, dan kunt u zich tot uiterlijk 21 oktober 2020 aanmelden voor de waarde(rings)cheque.

 

Hoe kunt u zich aanmelden?

  • Op de website van mensenwerk Hogeland vindt u het aanmeldformulier dat u ingevuld digitaal retour kunt sturen.
  • Het Steunpunt Mantelzorg Hogeland, T 0595 745 090, M info@mensenwerkhogeland.nl onder vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer

17-04-2024

LEER JE ECHTE TALENTEN KENNEN – MET TALENTENFLUISTERAARS ELS PRONK EN LUK DEWULF

Op dinsdag 23 april komen de bekende ‘talentenfluisteraars’ Luk Dewulf en Els Pronk naar Het Hogeland om te laten zien hoe je je talenten beter kunt gebruiken. En daardoor meer energie, veerkracht en rust kunt krijgen. ‘Talent’ is volgens hen niet altijd iets waarin je uitbli…
Lees meer