Terug naar Nieuws

Jongerenwebsite 'Kwaitwel' gelanceerd

Gepubliceerd op:

Bedum – Wethouder Kristel Rutgers stelde dinsdag 23 april de jongerenwebsite ‘Kwaitwel’ opnieuw in gebruik. Dat gebeurde in jeugdsoos TOKO in sociaal-cultureel centrum De Meenschaar in Bedum.

‘Kwaitwel’ bestaat weliswaar al enige jaren maar is nu vernieuwd en aangepast aan de situatie in de gemeente Het Hogeland. De site biedt informatie over onderwijs, gezondheid en relaties. Verder bevat de site een forum waarin verschillende onderwerpen voorbij komen. Jongeren kunnen daar met elkaar van gedachten wisselen. Er wordt ook aandacht besteed aan het speciale telefoonnummer voor jongeren waar ze met vragen en problemen terecht kunnen. Dat nummer is van 8.00 tot 20.00 uur bereikbaar. De site wordt beheerd door Mensenwerk Het Hogeland, dat het jeugdwerk in de gemeente coördineert.

De openingshandeling was een powerpointpresentatie met een overgang van KWAITNAIT naar KWAITWEL. Wethouder Rutgers had een leuke inleiding en in een gesprek met de aanwezige jongren  kwam het belang van de website naar voren. In de aansluitende publiciteitscampagne gaat Mensenwerk Hogeland de bekenheid van de website vergroten, zodat meer jongeren er gebruik van kunnen maken.

Bekijk ook

18-04-2019

Project 'Mijn huis op maat' gestart tijdens bijeenkomst in Winsum

WINSUM – Dinsdag 16 april gaven burgemeester Henk Jan Bolding, Monique Koot (Mijn huis op maat) en Martijn Wevers (teamleider bandweerzorg) het startsein voor het project (brand)veilig wonen in de gemeente Het Hogeland.
Lees meer
 
04-04-2019

Training 'Sterke Kinderen' in Uithuizen en regio Leens

De weerbaarheidstraining 'Sterke kinderen' is een training waar kinderen leren hun grenzen aan te geven en leren sterker in hun schoenen te staan. Onder andere door het programma 'rots en water'. Er wordt aandacht besteed aan pesten en plagen en ook social media komt hierbij aan…
Lees meer
 
27-03-2019

Nieuwsbrief Mantelzorg Groningen, voorjaar 2019

 https://us10.campaign-archive.com/?e=&u=cb927fdc36d0e2c1e5fd73a32&id=29d6e0ff76
Lees meer