Terug naar Nieuws

Jongerenwebsite 'Kwaitwel' gelanceerd

Gepubliceerd op:

Bedum – Wethouder Kristel Rutgers stelde dinsdag 23 april de jongerenwebsite ‘Kwaitwel’ opnieuw in gebruik. Dat gebeurde in jeugdsoos TOKO in sociaal-cultureel centrum De Meenschaar in Bedum.

‘Kwaitwel’ bestaat weliswaar al enige jaren maar is nu vernieuwd en aangepast aan de situatie in de gemeente Het Hogeland. De site biedt informatie over onderwijs, gezondheid en relaties. Verder bevat de site een forum waarin verschillende onderwerpen voorbij komen. Jongeren kunnen daar met elkaar van gedachten wisselen. Er wordt ook aandacht besteed aan het speciale telefoonnummer voor jongeren waar ze met vragen en problemen terecht kunnen. Dat nummer is van 8.00 tot 20.00 uur bereikbaar. De site wordt beheerd door Mensenwerk Het Hogeland, dat het jeugdwerk in de gemeente coördineert.

De openingshandeling was een powerpointpresentatie met een overgang van KWAITNAIT naar KWAITWEL. Wethouder Rutgers had een leuke inleiding en in een gesprek met de aanwezige jongren  kwam het belang van de website naar voren. In de aansluitende publiciteitscampagne gaat Mensenwerk Hogeland de bekenheid van de website vergroten, zodat meer jongeren er gebruik van kunnen maken.

Bekijk ook

11-07-2019

Seniorenvoorlichter worden in de gemeente Het Hogeland?

De welzijnsorganisatie Mensenwerk Hogeland is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zelfstandig wonende senioren van 75 jaar en ouder willen bezoeken. We zoeken seniorenvoorlichters voor de hele gemeente Het Hogeland.
Lees meer
 
10-07-2019

Budgetmaatje op het Hogeland gezocht!

Gezocht: Budgetmaatje op het Hogeland
Lees meer
 
04-07-2019

MBO en HBO stagiaires: er is ruimte!

 Wij hebben ruimte voor stagiaires.
Lees meer