Terug naar Nieuws

Jongerenwebsite 'Kwaitwel' gelanceerd

Gepubliceerd op:

Bedum – Wethouder Kristel Rutgers stelde dinsdag 23 april de jongerenwebsite ‘Kwaitwel’ opnieuw in gebruik. Dat gebeurde in jeugdsoos TOKO in sociaal-cultureel centrum De Meenschaar in Bedum.

1556175707726_675_362_1556175747.jpg ‘Kwaitwel’ bestaat weliswaar al enige jaren maar is nu vernieuwd en aangepast aan de situatie in de gemeente Het Hogeland. De site biedt informatie over onderwijs, gezondheid en relaties. Verder bevat de site een forum waarin verschillende onderwerpen voorbij komen. Jongeren kunnen daar met elkaar van gedachten wisselen. Er wordt ook aandacht besteed aan het speciale telefoonnummer voor jongeren waar ze met vragen en problemen terecht kunnen. Dat nummer is van 8.00 tot 20.00 uur bereikbaar. De site wordt beheerd door Mensenwerk Het Hogeland, dat het jeugdwerk in de gemeente coördineert.

De openingshandeling was een powerpointpresentatie met een overgang van KWAITNAIT naar KWAITWEL. Wethouder Rutgers had een leuke inleiding en in een gesprek met de aanwezige jongren  kwam het belang van de website naar voren. In de aansluitende publiciteitscampagne gaat Mensenwerk Hogeland de bekenheid van de website vergroten, zodat meer jongeren er gebruik van kunnen maken.

Foto's

Bekijk ook

24-04-2024

Dementiemonitor 2024

Heb je dementie of ben je mantelzorger van iemand met dementie? Alzheimer Nederland wil graag weten hoe het met je gaat. Vul dan de vragenlijst in en help ons de zorg en ondersteuning bij dementie te verbeteren! Doe je ook mee? Invullen kan t/m 30 juni! Het invullen duurt 15-20 minuten. Tip: gebrui…
Lees meer
 
22-04-2024

POSITIEVE GEZONDHEID – PRESENTATIE EN CURSUS

Op dinsdag 7 mei van 15-16:30 u. ben je van harte welkom bij een presentatie over Positieve Gezondheid door gecertificeerde trainer Agnes Schilder. Positieve Gezondheid gaat volgens haar om veel meer dan dokters en medicijnen. ‘Als je niet ziek bent ben je niet altijd gelukkig en als je w…
Lees meer
 
22-04-2024

Basiscursus journalistiek in Winsum

Omroep Het Hogeland organiseert in samenwerking met Mensenwerk Hogeland, Werk op Maat en Vakland het Hogeland de basiscursus ´Journalistiek.´Hierbij staat het thema ‘Schrijven van (nieuws)artikelen’ centraal. 
Lees meer