Terug naar Nieuws

Jongerenwebsite 'Kwaitwel' gelanceerd

Gepubliceerd op:

Bedum – Wethouder Kristel Rutgers stelde dinsdag 23 april de jongerenwebsite ‘Kwaitwel’ opnieuw in gebruik. Dat gebeurde in jeugdsoos TOKO in sociaal-cultureel centrum De Meenschaar in Bedum.

‘Kwaitwel’ bestaat weliswaar al enige jaren maar is nu vernieuwd en aangepast aan de situatie in de gemeente Het Hogeland. De site biedt informatie over onderwijs, gezondheid en relaties. Verder bevat de site een forum waarin verschillende onderwerpen voorbij komen. Jongeren kunnen daar met elkaar van gedachten wisselen. Er wordt ook aandacht besteed aan het speciale telefoonnummer voor jongeren waar ze met vragen en problemen terecht kunnen. Dat nummer is van 8.00 tot 20.00 uur bereikbaar. De site wordt beheerd door Mensenwerk Het Hogeland, dat het jeugdwerk in de gemeente coördineert.

De openingshandeling was een powerpointpresentatie met een overgang van KWAITNAIT naar KWAITWEL. Wethouder Rutgers had een leuke inleiding en in een gesprek met de aanwezige jongren  kwam het belang van de website naar voren. In de aansluitende publiciteitscampagne gaat Mensenwerk Hogeland de bekenheid van de website vergroten, zodat meer jongeren er gebruik van kunnen maken.

Foto's

Bekijk ook

28-05-2020

Veel naschoolse sportactiviteiten voor leerlingen van basisscholen

In juni en juli zijn leuke activiteiten georganiseerd voor leerlingen van de basisscholen. Hier onder zie je het prgramma voor Bedum en Zuidwolde. Klik op het plaatje voor een vergroting.
Lees meer
 
27-05-2020

Voorkomen van schulden is beter dan spijt achteraf

Nu al krijgen veel mensen te maken met verminderde inkomsten door de coronacrisis. Het is belangrijk om te voorkomen dat er schulden ontstaan.
Lees meer
 
18-05-2020

Ben jij een jonge mantelzorger? Doe dan mee aan de JMZ Game!

Op vrijdag 22 mei a.s. om 19.00 uur wordt de JMZ Game georganiseerd. Speciaal voor jonge mantelzorgers. In deze online game strijdt je tegen andere jonge mantelzorgers om natuurlijk die felbegeerde cadeaubon van €20,- te winnen.
Lees meer