Terug naar Nieuws

Sociaal werk in de BMWE gemeenten gegund aan Tinten

Gepubliceerd op:
Sociaal werk in de BMWE gemeenten gegund aan Tinten

De BMWE gemeenten (Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond) hebben besloten het welzijnswerk in de gemeenten per 1 januari te laten uitvoeren door Tintengroep.

Vanaf januari 2018 gaat Mensenwerk Hogeland van start met de uitvoering van het maatschappelijk werk en welzijnswerk, jeugd- en jongerenwerk en de individuele cliëntondersteuning in de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond. Tintengroep is als winnaar uit de bus gekomen in het aanbestedingstraject van de gemeenten volgens de Best Value aanpak.

Warme overdracht

Momenteel zit de nieuwe organisatie volop in de opstartfase. “Samen met de huidige aanbieders van het maatschappelijk werk zorgen we voor een warme overdracht voor inwoners die momenteel ondersteuning ontvangen. Dat is nu het belangrijkste” zegt manager Marcel van Leeuwen. “We vinden het belangrijk dat niemand ‘tussen wal en schip’ terecht komt”.

Van Leeuwen heeft ruime ervaring in het welzijnswerk. Al vanaf 1997 is hij betrokken bij het welzijnswerk in het Oldambt. Directeur Mensenwerk Hogeland Henny Luppes: “Door zijn ervaring als jongerenwerker, buurtwerker, meewerkend leidinggevende en manager weet Van Leeuwen precies wat nodig is om van Mensenwerk Hogeland een sterke organisatie te maken”. 

Welzijnsactiviteiten

Mensenwerk Hogeland zet in eerste instantie de bestaande welzijnsactiviteiten in Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond voort. Het activiteitenaanbod wordt in de loop van volgend jaar aangepast naar de huidige wensen en behoeften van inwoners en de gemeenten.

Wil je meer weten over de ambities van Mensenwerk Hogeland? Lees dan het interview met Marcel van Leeuwen en Henny Luppes.

24-04-2024

Dementiemonitor 2024

Heb je dementie of ben je mantelzorger van iemand met dementie? Alzheimer Nederland wil graag weten hoe het met je gaat. Vul dan de vragenlijst in en help ons de zorg en ondersteuning bij dementie te verbeteren! Doe je ook mee? Invullen kan t/m 30 juni! Het invullen duurt 15-20 minuten. Tip: gebrui…
Lees meer