Terug naar Nieuws

LAATSTE BEDUMER WAARDERINGSROOS UITGEREIKT AAN VRIJWILLIGERS SINTERKLAAS- EN KERSTBOOMGROEP

Gepubliceerd op:
LAATSTE BEDUMER WAARDERINGSROOS UITGEREIKT AAN VRIJWILLIGERS SINTERKLAAS- EN KERSTBOOMGROEP

De laatste Waarderingroos voor vrijwilligersgroepen in de gemeente Bedum (periode november-december 2018) is donderdag 6 december uitgereikt aan de vrijwilligers van de Sinterklaas- en Kerstgroep Bedum. Traditiegetrouw stak Burgemeester Erica van Lente de lampjes van de kerstboom bij het herdenkingsmonument in de Grotestraat aan. Dit onder het toeziend oog van de nietsvermoedende vrijwilligers van de Sinterklaas- en Kerstgroep. Volledig verrast waren ze toen, nadat de lichten waren aangestoken, de Burgemeester vertelde dat ze deze avond nóg een taak had. Deze had ze deze keer overgenomen van wethouder Van Dijk, die verhinderd was. Dit hadden de vrijwilligers niet aan zien komen. Na veel lovende woorden, namen Alexander van Dellen (Sinterklaasgroep) en Piet Lanting (Kerstgroep) het certificaat en de eerste roos in ontvangst. Daarna werden rozen uitgedeeld aan de andere trotse vrijwilligers.

De Sinterklaasgroep start in juni al met de voorbereidingen om er een spetterend kinderfeest van te maken. Een groot spektakel als de Sint in zijn boot aankomt in de haven van Bedum. Ieder jaar gebeurt er wel weer iets verrassends. Daarna de rondrit door Bedum en het kinderfeest in de sporthal. Daar verzamelt groot en klein zich dan en geniet van een groot feest. Het aantal bezoekers ligt rond de 1000. Bekend is dat ook mensen uit Assen en Beijum speciaal naar Bedum komen, omdat het hier zo’n leuke en vooral vrolijke boel is.

De vrijwilligers van de Kerstgroep zijn de mensen die Bedum ieder jaar weer feestelijk in het (kerst) licht zetten. Het vinden van de kerstbomen, vaak afkomstig uit de tuin van inwoners uit Bedum, de mensen ronselen om ze te plaatsen...maar ook weer het afbreken behoort tot hun werkzaamheden. Enkele vrijwilligers doen dit al meer dan 30 jaar!

 

De laatste Bedumer waarderingsroos.

Dit was de laatste uitreiking van de Bedumer waarderingsroos. Het is nog niet bekend of de nieuwe gemeente deze manier van het waarderen van vrijwilligers gaat voortzetten. De jury hoopt in ieder geval van wel. “Het was zo leuk om de vrijwilligersgroepen te verrassen en de vrijwilligers voelden zich vereerd en opgemerkt/gezien. Echt gewaardeerd! Al was het vaak erg moeilijk kiezen uit de inzendingen. Er zijn in Bedum zoveel waardevolle vrijwilligersgroepen, die zoveel verschillend goed werk verrichten. Wat dat betreft zouden we nog jarenlang door kunnen gaan,” aldus de jury.

11-07-2019

Seniorenvoorlichter worden in de gemeente Het Hogeland?

De welzijnsorganisatie Mensenwerk Hogeland is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zelfstandig wonende senioren van 75 jaar en ouder willen bezoeken. We zoeken seniorenvoorlichters voor de hele gemeente Het Hogeland.
Lees meer