Terug naar Nieuws

Lasergamen voor jonge mantelzorgers

Gepubliceerd op:

Op vrijdag 2 juli van 17.00 tot 20.00 uur kunnen jonge mantelzorgers in de gemeente Het Hogeland lekker even ontspannen. In de manege van WInsum is een lasergamespel met obstakels georganiseerd. Meer informatie vind je in de flyer die je hiernaast kunt downloaden.

Jonge Mantelzorger?

Ben je jonger dan 24 jaar en is er bij jou thuis iemand heel erg ziek, gehandicapt of een heeft diegene een psychische aandoening dan ben je een jonge mantelzorger. Waarschijnlijk ziet het leven er voor jou wel wat anders uit dan het leven van je leeftijdsgenootjes. Je moet misschien wat meer doen in huis, meer rekening houden met de situatie thuis, kan je niet zo makkelijk je vrienden ontvangen en hebben je ouders niet altijd tijd voor jou en moet je vaker je eigen boontjes doppen.

Maar liefst 1 op 5 de kinderen en jongeren is jonge mantelzorger en heeft bijvoorbeeld een autistisch broertje, een zusje met een lichamelijke handicap of een ouder die ernstig ziek, verslaafd of in de war is. Je bent dus niet alleen!

De jongerenwerkers van Mensenwerk Hogeland organiseren speciaal voor jou activiteiten en kunnen je in contact brengen met kinderen en jongeren die hetzelfde meemaken. Je kan ook bij hen terecht met je vragen en problemen of om even je verhaal kwijt te kunnen.

Foto's

Bekijk ook

11-05-2022

Donderdag 19 mei: Alzheimer Café Winsum e.o.  “Een beroerte, en dan.......”

Wanneer iemand wordt getroffen door een beroerte is vaak maar een klein deel van de gevolgen direct zichtbaar. Een arm of een been die niet meer goed meebeweegt, herkent iedereen vaak wel. Toch zijn er meer mogelijke gevolgen bij een beroerte zoals problemen met concentratie, taal, geheugen, etc. Oo…
Lees meer
 
19-04-2022

Weekend Schiermonnikoog voor jonge mantelzorgers

Op 24, 25 en 26 juni kunnen de jonge mantelzorgers uit onze gemeente naar Schiemonnikoog. Daar wordt een geweldig weekend georganiseerd met allerlei superleuke actiiviteiten.
Lees meer
 
13-04-2022

Thuiskamer over Zinvol leven

We willen allemaal het liefst een gelukkig leven met liefde, zekerheid, veiligheid  en voorspoed. Het leven bestaat uit ups en ook uit downs. We hebben hier allemaal mee te maken, want hoe ga je om met de situaties van het leven en hoe kun je zin geven aan je eigen bestaan?
Lees meer