Terug naar Nieuws

Mensenwerk Hogeland Ruimt op!

Gepubliceerd op:

 

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben we opruimdagen gehouden voor de inwoners van Uithuizen Noord en Zandeweer die (tijdelijk) moeten verhuizen vanwege de lopende versterkingstrajecten.

De bewoners konden hun grof vuil etc. kwijt en wij hielpen ze een handje mee.

Op deze manier willen we de bewoners een steuntje in de rug en een aanzet geven voor de komende verhuizing.

 

Onder het genot van een kopje warme chocomel met slagroom konden we ook kort met ze in gesprek. De inwoners vertellen wat ze vinden van de gang van zaken en wat het met ze doet.

 

Ook de kinderen zijn we niet vergeten! Zij mochten in de buurthuiskamers (Rizoem) Happy Stones maken. De workshop werd verzorgd door Stichting GoedGeregeld. De geestelijk verzorgers in het aardbevingsgebied (GVA) waren ter ondersteuning ook aanwezig.

Een aantal kinderen zijn direct gaan wandelen om de stenen te verstoppen en ze vonden ook al een aantal stenen! De kinderen vertellen tijdens de workshop over hoe zij het vinden om te verhuizen.

Hier horen we veel positieve verhalen. Ze missen sommige spulletjes maar vinden het wel positief spannend dat ze verhuizen en leuk om bijvoorbeeld dichterbij school te wonen.

 

De bewoners laten weten dat ze de actie waarderen. Ook de kinderen hebben het naar hun zin gehad!

Al met al een waardevolle actie!

Foto's

Bekijk ook

17-04-2024

LEER JE ECHTE TALENTEN KENNEN – MET TALENTENFLUISTERAARS ELS PRONK EN LUK DEWULF

Op dinsdag 23 april komen de bekende ‘talentenfluisteraars’ Luk Dewulf en Els Pronk naar Het Hogeland om te laten zien hoe je je talenten beter kunt gebruiken. En daardoor meer energie, veerkracht en rust kunt krijgen. ‘Talent’ is volgens hen niet altijd iets waarin je uitbli…
Lees meer
 
08-04-2024

Themabijeenkomst over Buurtzorg Hoogezand Noord

 Themabijeenkomst van de MS vereniging in Hoogezand:
Lees meer
 
08-04-2024

Themabijeenkomst MS Experience toolkit Delfzijl

 Themabijeenkomst over de MS Experience toolkit in Delfzijl.
Lees meer