Terug naar Nieuws

Project 'Mijn huis op maat' gestart tijdens bijeenkomst in Winsum (LET OP: DIT PROJECT IS INMIDDELS AFGESLOTEN)

Gepubliceerd op:

WINSUM – Dinsdag 16 april gaven burgemeester Henk Jan Bolding, Monique Koot (Mijn huis op maat) en Martijn Wevers (teamleider bandweerzorg) het startsein voor het project (brand)veilig wonen in de gemeente Het Hogeland. (LET OP: DIT PROJECT IS INMIDDELS AFGESLOTEN)

  1555577973641_650_249_1555577988.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit deden zij door certificaten uit te reiken aan vrijwilligers die een speciale training gevolgd hebben om te kijken of huizen (brand)veilig genoeg zijn voor ouderen of mensen met een Wmo-indicatie. Doel is dat inwoners zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Het project is een samenwerking tussen de gemeente Het Hogeland, de brandweer Groningen en Mijn huis op Maat.

 

De werkwijze van het project is als volgt: ouderen of mensen met een Wmo-indicatie kunnen contact opnemen met Mensenwerk Hogeland. Vervolgens komt er een vrijwilliger langs die een check uitvoert in de woning en daarna met adviezen komt. De eerste 100 huishoudens die zich aanmelden, krijgen een set gekoppelde rookmelders. Burgemeester Henk Jan Bolding: “We vinden het van groot belang dat inwoners zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen. Maar als het gaat om (brand)veiligheid zijn inwoners die minder mobiel zijn, ook minder zelfredzaam als zij moeten vluchten bij brand. Wij willen graag dat onze Hogelandsters veilig in hun huis kunnen blijven en dus komt er graag iemand langs die samen met de bewoner kijkt hoe de veiligheid in huis vergroot kan worden”.

(LET OP: DIT PROJECT IS INMIDDELS AFGESLOTEN)

Foto's

Bekijk ook

24-04-2024

Dementiemonitor 2024

Heb je dementie of ben je mantelzorger van iemand met dementie? Alzheimer Nederland wil graag weten hoe het met je gaat. Vul dan de vragenlijst in en help ons de zorg en ondersteuning bij dementie te verbeteren! Doe je ook mee? Invullen kan t/m 30 juni! Het invullen duurt 15-20 minuten. Tip: gebrui…
Lees meer
 
22-04-2024

POSITIEVE GEZONDHEID – PRESENTATIE EN CURSUS

Op dinsdag 7 mei van 15-16:30 u. ben je van harte welkom bij een presentatie over Positieve Gezondheid door gecertificeerde trainer Agnes Schilder. Positieve Gezondheid gaat volgens haar om veel meer dan dokters en medicijnen. ‘Als je niet ziek bent ben je niet altijd gelukkig en als je w…
Lees meer
 
22-04-2024

Basiscursus journalistiek in Winsum

Omroep Het Hogeland organiseert in samenwerking met Mensenwerk Hogeland, Werk op Maat en Vakland het Hogeland de basiscursus ´Journalistiek.´Hierbij staat het thema ‘Schrijven van (nieuws)artikelen’ centraal. 
Lees meer