Terug naar Nieuws

Project 'Mijn huis op maat' gestart tijdens bijeenkomst in Winsum

Gepubliceerd op:

WINSUM – Dinsdag 16 april gaven burgemeester Henk Jan Bolding, Monique Koot (Mijn huis op maat) en Martijn Wevers (teamleider bandweerzorg) het startsein voor het project (brand)veilig wonen in de gemeente Het Hogeland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit deden zij door certificaten uit te reiken aan vrijwilligers die een speciale training gevolgd hebben om te kijken of huizen (brand)veilig genoeg zijn voor ouderen of mensen met een Wmo-indicatie. Doel is dat inwoners zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Het project is een samenwerking tussen de gemeente Het Hogeland, de brandweer Groningen en Mijn huis op Maat.

 

De werkwijze van het project is als volgt: ouderen of mensen met een Wmo-indicatie kunnen contact opnemen met Mensenwerk Hogeland. Vervolgens komt er een vrijwilliger langs die een check uitvoert in de woning en daarna met adviezen komt. De eerste 100 huishoudens die zich aanmelden, krijgen een set gekoppelde rookmelders. Burgemeester Henk Jan Bolding: “We vinden het van groot belang dat inwoners zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen. Maar als het gaat om (brand)veiligheid zijn inwoners die minder mobiel zijn, ook minder zelfredzaam als zij moeten vluchten bij brand. Wij willen graag dat onze Hogelandsters veilig in hun huis kunnen blijven en dus komt er graag iemand langs die samen met de bewoner kijkt hoe de veiligheid in huis vergroot kan worden”.

Foto's

Bekijk ook

28-05-2020

Veel naschoolse sportactiviteiten voor leerlingen van basisscholen

In juni en juli zijn leuke activiteiten georganiseerd voor leerlingen van de basisscholen. Hier onder zie je het prgramma voor Bedum en Zuidwolde. Klik op het plaatje voor een vergroting.
Lees meer
 
27-05-2020

Voorkomen van schulden is beter dan spijt achteraf

Nu al krijgen veel mensen te maken met verminderde inkomsten door de coronacrisis. Het is belangrijk om te voorkomen dat er schulden ontstaan.
Lees meer
 
18-05-2020

Ben jij een jonge mantelzorger? Doe dan mee aan de JMZ Game!

Op vrijdag 22 mei a.s. om 19.00 uur wordt de JMZ Game georganiseerd. Speciaal voor jonge mantelzorgers. In deze online game strijdt je tegen andere jonge mantelzorgers om natuurlijk die felbegeerde cadeaubon van €20,- te winnen.
Lees meer