Terug naar Nieuws

Project 'Mijn huis op maat' gestart tijdens bijeenkomst in Winsum

Gepubliceerd op:

WINSUM – Dinsdag 16 april gaven burgemeester Henk Jan Bolding, Monique Koot (Mijn huis op maat) en Martijn Wevers (teamleider bandweerzorg) het startsein voor het project (brand)veilig wonen in de gemeente Het Hogeland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit deden zij door certificaten uit te reiken aan vrijwilligers die een speciale training gevolgd hebben om te kijken of huizen (brand)veilig genoeg zijn voor ouderen of mensen met een Wmo-indicatie. Doel is dat inwoners zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Het project is een samenwerking tussen de gemeente Het Hogeland, de brandweer Groningen en Mijn huis op Maat.

 

De werkwijze van het project is als volgt: ouderen of mensen met een Wmo-indicatie kunnen contact opnemen met Mensenwerk Hogeland. Vervolgens komt er een vrijwilliger langs die een check uitvoert in de woning en daarna met adviezen komt. De eerste 100 huishoudens die zich aanmelden, krijgen een set gekoppelde rookmelders. Burgemeester Henk Jan Bolding: “We vinden het van groot belang dat inwoners zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen. Maar als het gaat om (brand)veiligheid zijn inwoners die minder mobiel zijn, ook minder zelfredzaam als zij moeten vluchten bij brand. Wij willen graag dat onze Hogelandsters veilig in hun huis kunnen blijven en dus komt er graag iemand langs die samen met de bewoner kijkt hoe de veiligheid in huis vergroot kan worden”.

Bekijk ook

11-07-2019

Seniorenvoorlichter worden in de gemeente Het Hogeland?

De welzijnsorganisatie Mensenwerk Hogeland is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zelfstandig wonende senioren van 75 jaar en ouder willen bezoeken. We zoeken seniorenvoorlichters voor de hele gemeente Het Hogeland.
Lees meer
 
10-07-2019

Budgetmaatje op het Hogeland gezocht!

Gezocht: Budgetmaatje op het Hogeland
Lees meer
 
04-07-2019

MBO en HBO stagiaires: er is ruimte!

 Wij hebben ruimte voor stagiaires.
Lees meer