Terug naar Nieuws

Project Zien; “Iemand Zien zoals God het heeft bedoeld”

Gepubliceerd op:

Project Zien is een project dat zich inzet om het gesprek op gang te brengen bij christelijke jongeren,  ouders en hun geloofsgemeenschappen over seksuele oriëntatie en genderidentiteit.

Omdat dit gesprek altijd als zeer lastig wordt ervaren, hebben wij met 'Zien' het onze missie gemaakt  om dit gesprek op een respectvolle, liefdevolle manier te kunnen gaan voeren. 

  • Want wat doe je als je zoon je verteld dat hij op jongens valt.
  • Of als je dochter jongens leuk vindt maar meisjes ook.
  • Wat als je kind zich niet thuis voelt in het lichaam waarin het geboren is. Welke emoties roept dit op en welke vragen. 
  • En hoe ga je hier als ouders, maar ook als geloofsgemeenschap mee om.

In het begin van het project zullen we drie verschillende bijeenkomsten organiseren waarbij we de  niveaus apart zullen informeren en gaan kijken waar de knelpunten liggen. Zo zal er een avond voor de jongeren, een avond voor de ouders en een avond voor de interkerkelijke gemeenschap  worden georganiseerd. 

Na deze bijeenkomsten zullen we die niveaus bij elkaar brengen om daadwerkelijk het gesprek te  kunnen voeren met elkaar. Uiteraard zullen wij dit proces ook begeleiden. 

De grootste speerpunten van 'Zien' zijn luisteren, respect, hoor en wederhoor en op een gelijkwaardige  manier een gesprek voeren. Alle gespreksleiders zullen deze speerpunten ook waarborgen. 

Wij beseffen ons heel goed dat een gemeenschap ook een identiteit heeft en wij zullen deze nooit  schaden, maar proberen te verrijken zodat de kerk voor iedereen een veilige plek blijft. 

 

Deze brief roept ongetwijfeld vragen op. Deze zou ik graag willen beantwoorden in een persoonlijk  gesprek dus neem gerust contact op. 

 

Hartelijke groeten

 

Floor Brands

Initiatiefnemer en projectleider project 'Zien'  Tel. 06 29 350 936

27-10-2020

Themabijeenkomsten “Verlies en afscheid “, najaar 2020

Mensenwerk Hogeland organiseert in samenwerking met Hartenbomen tien bijeenkomsten met als thema alles rond verlies en afscheid. De bijeenkomsten zijn in de Blauwe Schuit aan de Warfstraat 1 in Winsum. Het thema van de bijeenkomsten is 'verlies en afscheid'. Meestal vindt ieder daar zijn eigen manie…
Lees meer