Terug naar Nieuws

Seniorenvoorlichter worden in de gemeente Het Hogeland?

Gepubliceerd op:

De welzijnsorganisatie Mensenwerk Hogeland is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zelfstandig wonende senioren van 75 jaar en ouder willen bezoeken. We zoeken seniorenvoorlichters voor de hele gemeente Het Hogeland.

Seniorenvoorlichters brengen samen met de bezochte oudere in kaart wat goed gaat, wat minder goed gaat en waar ze informatie over willen hebben, opdat zij zo lang mogelijk plezierig en zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Er wordt gebruik gemaakt van een speciaal daartoe ontwikkelde vragenlijst. De voorlichter geeft informatie over o.a. (financiële) regelingen, wonen, (vrijwillige) hulp en zorg, activiteiten en vervoer. Er is een informatiegids welke na het huisbezoek kan worden achtergelaten.

De voorlichters krijgen een korte training en worden begeleid en ondersteund bij hun werkzaamheden door Mensenwerk Hogeland. De voorlichters ontvangen een onkostenvergoeding.

Er wordt van de vrijwilligers verwacht dat zij minimaal 4 huisbezoeken per maand afleggen (bij voorkeur in de eigen woonplaats) en ongeveer 10 maanden per jaar beschikbaar zijn. Daarnaast neemt de vrijwilliger deel aan trainingen en overleggen.

Het mooie aan deze vrijwilligersbaan is, dat u uw tijd voor een groot deel zelf kunt inrichten en de bezoeken erg gewaardeerd worden.

Het profiel van de seniorenvoorlichter:

  • Affiniteit met de doelgroep
  • Levenservaring
  • Goede sociale vaardigheden
  • Communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk
  • Woonachtig in de gemeente Het HogelandHogeland

 

Met de belangstellenden zal eerst een kennismakingsgesprek plaatsvinden.

De training duurt 2 ochtenden van 9.00 tot 12.00 uur op donderdag 22 augustus en 29 augustus. Locatie wordt t.z.t. bekend gemaakt. Begin september zullen de eerste huisbezoeken plaats gaan vinden.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact u tot 5 augustus opnemen met:

Mensenwerk Hogeland

T 0595 745 090

E info@mensenwerkhogeland.nl

19-09-2019

Gezondheidsdag in Winsum

Donderdag 26 september is er in De Blauwe Schuit, Warfstraat 1, 9951 BS in Winsum van alles te doen op het gebied van gezondheid.
Lees meer