Terug naar Nieuws

Vacatures: Stagiaires Ervaringsdeskundige m/v

Gepubliceerd op:

Mensenwerk Hogeland is op zoek naar twee enthousiaste: 

Stagiaires Ervaringsdeskundige m/v

Opleiding aan Noorderpoort + stage binnen één van de twee gebiedsteams in de gemeenten Bedum, de Marne, Winsum en Eemsmond.

 

Wat houdt het traject in?

Je leert hoe je jouw eigen ervaringen (op het gebied van bijvoorbeeld integratie in de Nederlandse samenleving, huiselijk geweld, armoede, opvoedingsproblematiek, dakloosheid, en dit kan ook een andere ervaring zijn) kan inzetten om samen met je collega’s hulp en dienstverlening te bieden aan de cliënt. De kracht van ervaringsdeskundigen is ze makkelijk in gesprek komen met de cliënt. Jij begrijpt immers waar de ander tegenaan loopt. Wil jij je levenservaringen beroepsmatig inzetten om andere te helpen bij het uitoefenen van hun functie, dan is dit de stage en opleiding voor jou.

Het eerste halfjaar is 4 dagen opleiding, daarna is het anderhalf jaar 2 dagen opleiding en 2 dagen stage.

 

Waar word je voor opgeleid?

Als ervaringsdeskundige ben je binnen één van de organisaties van de Tintengroep (in dit geval Mensenwerk Hogeland ) werkzaam in één van de twee gebiedsteams (Winsum/de Marne of Bedum/Eemsmond) en voorzieningen die zich onder andere richten op bewoners in de dorpen. De participatie, emancipatie en de integratie van de doelgroep bevorderen is een belangrijk uitgangspunt bij het uitvoeren van de functie.

De ervaringsdeskundige zorgt samen met zijn of haar collega’s voor adequate hulp- en dienstverlening aan de cliënt en heeft een zelfstandig en adviserend karakter en ondersteunt bij de activiteiten vanuit de organisatie.

 

Wij vragen

     2F taal- en rekenniveau

     Beschikbaarheid voor 4 dagen in de week

     Professionele werkhouding

     Goede sociale vaardigheden

     Bereidheid om naar de school- en stagelocatie te reizen. Hierbij kijken we altijd naar de mogelijkheden.

     Een geldige VOG

 

Wij bieden

     De opleiding ‘ervaringsdeskundige’ aan Noorderpoort

     Een afwisselende en uitdagende stage gedurende anderhalf jaar binnen één van onze werkorganisaties

     Een laptop en boeken ten behoeve van de opleiding

 

Contact

Mocht je vragen hebben over bovenstaande dan kun je contact zoeken met Marcel van Leeuwen, contactpersoon ervaringsdeskundigheid via m.vanleeuwen@mensenwerkhogeland.nl of telefonisch via t. (0595) 745 090.

24-04-2024

Dementiemonitor 2024

Heb je dementie of ben je mantelzorger van iemand met dementie? Alzheimer Nederland wil graag weten hoe het met je gaat. Vul dan de vragenlijst in en help ons de zorg en ondersteuning bij dementie te verbeteren! Doe je ook mee? Invullen kan t/m 30 juni! Het invullen duurt 15-20 minuten. Tip: gebrui…
Lees meer