8 tips om geld te besparen

Heb jij ook altijd een stukje maand over aan het einde van je loon? En wil je weten hoe je het beste geld kunt (be)sparen? Bekijk dan hieronder de spaartips van Mensenwerk Hogeland. Vind je sparen erg lastig en lukt het je maar niet om deze tips in de praktijk te brengen? Dan kun je onze hulp inroepen. Onze medewerkers kunnen je begeleiden bij het opstellen van een spaarplan en helpen je om slim met je geld om te gaan. Onze ondersteuning is gratis.

(Be)sparen met Mensenwerk Hogeland

  • Maak (samen met ons) een budgetplan. Dit is een overzicht van al je inkomsten en uitgaven. Zo zie je in 1 oogopslag waar je op kunt besparen!
  • Stel spaardoelen op en vraag jezelf bij iedere aankoop af of je dit echt nodig hebt. Vaak is het antwoord nee en heb je meteen geld bespaard!
  • Koop en verkoop tweedehands spullen. Op websites zoals Marktplaats of 2dehands kun je bijvoorbeeld gebruikte meubels en kleding vinden.
  • Doe je boodschappen slim. Ga bijvoorbeeld 1 keer in de week naar een goedkope supermarkt en doe daar al je noodzakelijke boodschappen.
  • Je hebt zelf invloed op 95% van je energiekosten. Op energie kun je dus veel besparen! Zet de thermostaat bijvoorbeeld ’s nachts én als je weggaat op 15 graden, kies bij de aanschaf van elektrische apparaten voor het zuinigste energielabel (A+++) en schakel je apparaten uit in plaats van ze op stand-by te zetten.
  • Bekijk (samen met ons) op welke toeslagen je recht hebt. Misschien heb je wel recht op zorg- of huurtoeslag terwijl je dat niet ontvangt.
  • Vergelijk, vergelijk, vergelijk! Dit geldt bijvoorbeeld voor je zorgverzekering of autoverzekering, maar ook voor kleding die je koopt. Online kun je heel gemakkelijk prijzen met elkaar vergelijken.
  • Neem elke week een bepaald geldbedrag op en spreek met jezelf af dat dit het bedrag is dat je deze week mag uitgeven. Extra geld pinnen mag niet. Zo leer je heel goed hoe je met een budget moet omgaan.
Contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!