Trainingen

Op dit moment bieden wij de volgende trainingen aan:

Vaardigheidstraining Tim en Flapoor (6 - 8 jaar)

In onze sociale vaardigheidstrainingen ‘Tim en Flapoor’ leert uw kind op een speelse manier om te gaan met anderen, in kleine groepjes van maximaal 8 kinderen. Zo leren ze bijvoorbeeld om contact te leggen met onbekende kinderen, hoe ze kunnen vragen of ze mee kunnen doen en hoe ze kunnen reageren op pesten en plagen. Ook werken we met het ontvangen en geven van complimenten en een positief zelfbeeld. We hebben daarbij veel aandacht voor stemgebruik, houding en uitstraling.

Door het volgen van een sociale vaardigheidstraining leert uw kind makkelijker met anderen omgaan en kan het zich lekkerder in zijn vel gaan voelen. Daarnaast is het ook gewoon gezellig om bij elkaar te zijn. Er wordt voor gezorgd dat uw kind zich zo snel en zo veel mogelijk op zijn gemak voelt in de groep.

Thema’s die aan bod komen:
* Contact leggen met andere kinderen
* Mag ik meedoen? Ik mag niet meedoen!
* Omgaan met plagen en pesten
* Nee zeggen / sorry zeggen

Voordat de training begint, houden we een kennismakingsgesprek met u en uw kind. Ook wordt u uitgenodigd voor een ouderavond en is er na afloop een evaluatiegesprek met de ouders.

Hoe lang duurt de training?
De training heeft 8 bijeenkomsten van 1,5 uur.

Waar en wanneer?
De trainingen worden meerdere keren per jaar gegeven, op verschillende locaties. De kosten voor de training zijn € 15,00.
Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Kimberley van Oossanen, Buurtwerker bij Mensenwerk Hogeland, via weerbaarheid@mensenwerkhogeland.nl of T. 06 - 307 185 12.

Weerbaarheidstraining Sterke kinderen (9 - 12 jaar)

De weerbaarheidstraining Sterke kinderen is voor kinderen van 9-12 jaar die op de basisschool zitten, tijdens de training leren de kinderen hun grenzen aan te geven en leren sterker in hun schoenen te staan, onder andere door het programma ‘rots en water’. Er wordt aandacht besteed aan pesten en plagen en ook social media komt hierbij aan bod.

In groepen van maximaal 10 kinderen werken we aan weerbaarheid, waar we vooral letten op stemgebruik en houding. Doormiddel van spellen laten we de kinderen ervaren wat hun lichaamstaal en stemgebruik ter weeg kan brengen.

Thema’s die aan bod komen:
* Zelfvertrouwen
* Rots en water
* Grenzen aangeven
* Nee zeggen
* Pesten en plagen
* Social media

Voordat de training begint, houden we een kennismakingsgesprek met u en uw kind. Ook wordt u uitgenodigd voor een ouderavond en is er na afloop een evaluatiegesprek met de ouders.

Hoe lang duurt de training?
De training heeft 6 bijeenkomsten van 1,5 uur.

Waar en wanneer?
De trainingen worden meerdere keren per jaar gegeven, op verschillende locaties. De kosten voor de training zijn € 15,00.
Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Kimberley van Oossanen, Buurtwerker bij Mensenwerk Hogeland, via weerbaarheid@mensenwerkhogeland.nl of 06 - 307 185 12.

 

KIES Trainingen (Kinderen In Een Scheiding)

Niemand ‘kiest’ zomaar voor een scheiding. Zeker kinderen en jongeren niet. Kinderen en jongeren zijn loyaal aan hun ouders en ook afhankelijk van de mogelijkheden die hen geboden worden. Voor kinderen en jongeren die de scheiding van hun ouders meemaken én hun ouders, is er KIES. KIES staat voor Kinderen In Een Scheiding. Dat kunnen allerlei scheiding situaties zijn. De scheiding is kort of al langer geleden. KIES staat ook voor het recht van kinderen en jongeren om voor zichzelf te kiezen. Tenminste voor hun eigen gedachten, gevoelens, wat ze ervaren, wensen en hopen.

Bij een KIES groep is er ruimte voor jouw verhaal, jouw vragen, jouw zorgen en kun je jouw eigen beste oplossingen ontdekken. Je ervaart dat je niet de enige bent met vergelijkbare gevoelens, vragen, zorgen en ideeën.

 

Het KIES programma bestaat uit:

  • een informatieavond voor de ouders ouders van de deelnemers
  • acht groepsbijeenkomsten van 1 uur
  • een gezamenlijke evaluatie voor alle ouders van de deelnemers

Het KIES programma wordt begeleid door twee medewerkers van Mensenwerk Hogeland, die geschoold zijn als KIES coach.

Wij organiseren regelmatig KIES trainingen. Als je daarvoor belangstelling hebt, kun je Nicole Hoofs benaderen via E. weerbaarheid@mensenwerkhogeland.nl of T 06 - 302 866 75

Contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!