Opgroeien en opvoeden

Heb je vragen over opgroeien en opvoeden? Wordt jouw peuter heel boos als iets niet lukt of spijbelt je kind? Weet je niet hoe je hiermee om kunt gaan? Dan kun je terecht bij Mensenwerk Hogeland.

Hoe helpen wij jou?

Bij Mensenwerk Hogeland kun je terecht met al jouw vragen over opgroeien en opvoeden. In een kennismakingsgesprek inventariseren we jouw vragen. Samen met jou stellen we een plan van aanpak op voor jouw gezin, waarin we alle stappen verwerken die nodig zijn om te komen tot een oplossing. Dit kan zijn door met jou mee te kijken en je te adviseren of door samen in gesprek te gaan. In sommige gevallen is de hulp die wij kunnen bieden niet voldoende. Mocht het nodig zijn, dan schakelen we een andere organisatie in die jou verder kan helpen. Daarvoor werken wij samen met andere instanties, zoals het Sociaal Team Jeugd van de gemeente Het Hogeland, huisartsen, gemeenten, woningcorporaties en zorgaanbieders.

 

Kosten

De ondersteuning die we jou en je kind bieden is gratis.

 

Steunouder

Het opvoeden van je kind(eren) kan veel van je vragen. Soms heb je even een moment van rust nodig. Dan kan het fijn zijn als iemand in jouw omgeving jouw kind dan voor een paar uur zou kunnen opvangen. Dit noemen we een steunouder.

Wat is een steunouder?
Een steunouder kan jouw kind(eren) één of twee dagdelen per week opvangen. Dit kan een gezin zijn, een echtpaar of een alleenstaande met ruimte in huis, leven en hart. Een steunouder biedt praktische steun. Je kunt als ouder de zorg voor je kind delen met de steunouder. Voor jouw kind kan het fijn zijn om even ergens anders te zijn en nieuwe ervaringen op te doen. Hierdoor word jij ontlast en kan jouw kind veilig en gezond opgroeien met steun in de eigen omgeving. Meer weten? Neem contact op met Karin Spijk via (0595) 745 090 of via k.spijk@mensenwerkhogeland.nl.

Wil je steunouder worden?
Vind je het fijn om iemand één of twee dagdelen per week te helpen? Vind je het leuk om met kinderen om te gaan? Je kunt als steunouder van onschatbare waarde zijn voor ouders en hun kind! Meer weten? Neem contact op met Karin Spijk via (0595) 745 090 of via k.spijk@mensenwerkhogeland.nl.

Contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!