Onafhankelijke cliëntondersteuning

Zo lang en zelfstandig mogelijk thuis wonen

Voor de inwoners van de gemeente Het Hogeland vinden we het belangrijk dat iedereen zo lang en zelfstandig mogelijk thuis kan blijven wonen. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) biedt hulpmiddelen en voorzieningen om dit mogelijk te maken. De gemeente Het Hogeland voert deze wet uit. Je kunt bijvoorbeeld een aanvraag bij de gemeente doen als je hulp nodig hebt in de huishouding of - vanwege een lichamelijke beperking - vragen om een aanpassing in de woning. Ook voor langdurige en intensievere zorg kun je hulp van de gemeente ontvangen. Bijvoorbeeld bij beschermd wonen of binnen de langdurige zorg (WIz). Het vinden van de juiste zorg is niet altijd eenvoudig.

Hoe helpen wij jou?

De medewerkers van Mensenwerk Hogeland bieden inwoners onafhankelijke cliëntondersteuning en hulp wanneer zij dit nodig hebben. Onze medewerkers kunnen bijvoorbeeld helpen met:

  • het voorbereiden van of ondersteunen bij een gesprek met de gemeente of het UWV
  • het (samen) doen van een aanvraag
  • het uitzoeken van de mogelijkheden voor zorg
  • het evalueren van zorg
  • het ontwikkelen van activiteiten om meedoen te stimuleren

De ondersteuning is voor alle inwoners en dus ook voor mensen met een beperking. Denk hierbij aan een (licht) verstandelijke beperking, autisme, niet-aangeboren hersenletsel of een chronische ziekte. Onze medewerkers denken met je mee en weten waar je in de gemeente terecht kunt voor zorg en begeleiding. Jouw belang staat voorop in onze hulp en adviezen.

Kijk voor meer informatie over onafhankelijke cliëntondersteuning naar onderstaand filmpje.


Contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!