Zorgen voor een ander

In de gemeente Het Hogeland zorgen veel mensen langdurig en onbetaald voor een naaste. Bijvoorbeeld voor een zieke partner, ouder of kind. Dit zijn onze mantelzorgers. Als mantelzorger heb je het niet altijd even makkelijk. De zorg voor een ander geeft veel voldoening. Maar je kunt als mantelzorger ook overbelast raken. Dit kan ertoe leiden dat je zelf niet meer lekker in je vel zit. Dan kun je jouw zorgtaak niet meer optimaal uitvoeren.

Hoe helpen wij jou?

Herken jij je hierin? Dan is het fijn om te weten dat Mensenwerk Hogeland jou kan helpen. Onze medewerkers bieden praktische hulp en emotionele begeleiding bij overbelasting. Ook kunnen we jou informatie en advies geven en een luisterend oor bieden. We organiseren bijeenkomsten met lotgenoten, geven speciale aandacht aan jonge mantelzorgers en helpen bij het zoeken naar een passende oplossing voor respijtzorg, het tijdelijk en volledig overnemen van de mantelzorgtaken.

Onze begeleiding

Alle mantelzorgers in de gemeente Het Hogeland kunnen bij ons terecht. Ben je nog niet als mantelzorger bij ons aangemeld? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen uw gegevens dan op in ons mantelzorgers-register. Op dit formulier kunt u tevens aankruisen of u in contact wilt komen met onze mantelzorgconsulent. Heb je al eens een formulier ingevuld om je aan te melden als mantelzorger, dan hoef je dit niet overnieuw te doen! 

Een moment van rust: Thuiskamers

Heb je een lichte zorgvraag? Op diverse plaatsen in de gemeente Het Hogeland zijn Thuiskamers. Je bent welkom, alleen of samen met je mantelzorger. Kom je alleen? Dan is er voor jouw mantelzorger een moment om iets voor zichzelf te doen of juist een moment van rust.

Een Thuiskamer is een plek waar je volledig jezelf kunt zijn. Je kunt er iest komen halen zoals gezelligheid en een lekkere maaltijd. En je kunt juist ook iets komen brengen: jezelf! En je vindt er ook andere bezoekers: meestal dorpsgenoten en bevlogen vrijwilligers.

Naast de thuiskamers waar  iedere dorpsbewoner welkom is, zijn er ook De roze thuiskamer voor LHBTIQ+ gemeenschap en de thuiskamer De Vliegende Pinguïn. Deze laatste is speciaal bedoeld voor mensen met uitdagingen op het psychologisch vlak.

Meer informatie over de thuiskamers vind je hier

 

Meer informatie

Wij attenderen je graag op diverse informatie  welke mogelijk nuttig kan zijn in jouw situatie. Aan de rechter zijkant van deze pagina vind je links naar andere organisaties. Daar vind je meer informatie. Neem gerust contact met de mantelzorgconsulent op wanneer je meer wilt weten over wat je leest.

De links staan ook hier onder:

Meer informatie over mantelzorg kun je lezen op:

  Vrijwilligersorganisaties die mogelijk iets kunnen betekenen:

 

Kosten

De ondersteuning die wij bieden is gratis.

Contact

Formulier Aanmelding Mantelzorger

Uw gegevens:

Gegevens zorgsituatie:

Mantelzorgwaardeering

Akkoord en toestemming

Informatie, advies of ondersteuning

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en/of aanbod met betrekking tot wat mantelzorgondersteuning voor u kan betekenen? Raadpleeg hiervoor regelmatig deze website.

Wanneer wij u willen uitnodigen voor een specifieke bijeenkomst/activiteit doen wij dit bij voorkeur per mail. Hiervoor houden wij het mailadres aan zoals u dit heeft ingevuld.