Zorgen voor een ander

In de gemeente Het Hogeland zorgen veel mensen langdurig en onbetaald voor een naaste. Bijvoorbeeld voor een zieke partner, ouder of kind. Dit zijn onze mantelzorgers. Als mantelzorger heb je het niet altijd even makkelijk. Hoewel de zorg voor een ander veel voldoening geeft, kun je als mantelzorger ook overbelast raken. Dit kan ertoe leiden dat je zelf niet meer lekker in je vel zit en dat je jouw zorgtaak niet meer optimaal uit kan voeren.

 

Hoe helpen wij jou?

Herken jij je hierin? Dan is het fijn om te weten dat Mensenwerk Hogeland jou kan helpen. Onze medewerkers bieden praktische hulp en emotionele begeleiding bij overbelasting. Ook kunnen we jou informatie en advies geven en een luisterend oor bieden. We organiseren bijeenkomsten met lotgenoten, geven speciale aandacht aan jonge mantelzorgers en helpen bij het zoeken naar een passende oplossing voor respijtzorg, het tijdelijk en volledig overnemen van de mantelzorgtaken.

Onze begeleiding

Alle mantelzorgers in de gemeente Het Hogeland kunnen bij ons terecht. Ben je nog niet als mantelzorger bij ons aangemeld? Vul dan onderstaand formulier in. Heb je al eens een formulier ingevuld om je aan te melden als mantelzorger, dan hoef je dit niet overnieuw te doen!

Waardering

De gemeente Het Hogeland heeft voor 2022 besloten mantelzorgers te waarderen. Dit geld alleen voor de mantelzorgers die zorg verlenen in deze gemeente. Zorgt u voor iemand buiten gemeente Het Hogeland, neem dan contact op met de gemeente waar u de zorg verleent.

 

Kosten

De ondersteuning die wij bieden is gratis.

Contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Formulier Aanmelding Mantelzorger

Uw gegevens:

Gegevens zorgsituatie:

Mantelzorgwaardeering

Akkoord en toestemming

Informatie, advies of ondersteuning