Meedoen in de samenleving

Iedereen heeft recht mee te doen in de samenleving. Hierbij gaat het niet alleen om het hebben van werk, maar ook het hebben van sociale contacten en het opdoen van vaardigheden om deel te nemen aan de maatschappij. Veel mensen kunnen dit prima zelf. Maar dit lukt niet iedereen.

Hoe helpen wij jou?

Mensenwerk Hogeland kan jou helpen op het gebied van werk en participatie. Ervaar je een afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld omdat je een beperking hebt? Of heb je hulp nodig bij het vinden van een nieuwe baan? Ook begeleiden we jou bij het aanleren van nieuwe (sociale) vaardigheden, die je kunnen helpen in het dagelijks leven. Of we bieden begeleiding bij het vinden van dagbesteding. Zo helpen we jou om weer een goede invulling te geven aan je dag.

Bijvoorbeeld door het vinden van werk of een vrijwilligersbaan of door deel te nemen aan een activiteit. We kijken hierbij goed naar wat jij leuk vindt om te doen en wat bij jou past. Je kiest zelf welke vorm van dagbesteding je het meest prettig vindt. Wil je bijvoorbeeld graag mensen ontmoeten en wil je graag samen activiteiten ondernemen? We kijken altijd naar waar jouw behoefte ligt. Ons doel is jou helpen om weer een gezond dagritme te vinden. Soms is de ondersteuning die wij bieden niet genoeg. Dan brengen wij je altijd in contact met een organisatie die je verder kan helpen zoals Werkplein Ability.

Heb je een andere vraag over werk en participatie? Naast het helpen van mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben ervaren, houden wij ons ook bezig met vragen over bijvoorbeeld discriminatie en pesten op de werkvloer. Samen met jou kijken we goed naar jouw vraag en gaan we op zoek naar de beste oplossing. Je staat niet alleen!

Kosten

De ondersteuning die wij bieden is gratis.

Contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!