Fijn en veilig wonen

Fijn wonen is belangrijk voor iedereen. Je wilt je thuis voelen in je straat, buurt en wijk. Burenruzies, rommel op straat en een onveilig gevoel dragen hier niet aan bij. Mensenwerk Hogeland werkt samen met jou aan een prettige leefomgeving, waarin het fijn én veilig wonen is.

Hoe helpen wij jou?

Wij bieden verschillende diensten aan om ervoor te zorgen dat jij met plezier woont in de gemeente Het Hogeland. Zo kun je buurtbemiddeling inschakelen als de relatie met je buren verslechtert en dreigt te escaleren. Onze buurtwerkers willen voorkomen dat burenruzies uit de hand lopen. Na bemiddeling verbetert het contact tussen buren vaak aanzienlijk.

De buurtwerkers van Mensenwerk Hogeland zien er ook op toe dat een wijk veilig en schoon blijft. Signalen over verkeersonveilige situaties, afval op straat en criminaliteit pakken wij samen met jou en instanties zoals de gemeenten en woningcorporaties aan. Daarnaast kun je ook bij ons terecht als je ideeën hebt over verbetering van je dorp of straat. Is de speeltuin bijvoorbeeld verouderd of maak je je zorgen over mensen bij je in de buurt? Wil je graag meer groen in je wijk? Activiteiten die een bijdrage leveren aan het omzien naar elkaar en het vergroten van ‘noaberschap’ zien wij als een belangrijke taak.

Onze begeleiding

Mensenwerk Hogeland vindt het belangrijk dat jij als inwoner zelf aangeeft welke problemen er in jouw omgeving spelen. Samen met jou komen we tot passende oplossingen. Dit doen we door de straat op te gaan en in gesprek met jou te gaan, maar ook door samenwerking te zoeken met bijvoorbeeld dorpsbelangen en wijk- en buurtverenigingen. Zo maken we samen met jou jouw woonomgeving gezonder, fijner en leefbaarder.

Kosten

De ondersteuning die wij bieden is gratis.

 

Contact

 Agenda

Tim en Flapoor training (voor kinderen van 6-8 jaar)
25 september 2019
Bekijk activiteit
Overzicht

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!