Nieuws

08-10-2020

Gemeente Het Hogeland waardeert mantelzorgers

Mantelzorgers in de gemeente Het Hogeland kunnen ook dit jaar, als blijk van waardering, een VVV-cadeaukaart ter waarde van € 50,- ontvangen.
Lees meer
 
28-09-2020

Jonge mantelzorgers gaan naar Schiermonnikoog (Gaat niet door)

Het weekend van  jonge mantelzorgers gaat in verband met de aangescherpte coronamaatregelen NIET DOOR. Het jaarlijkse weekend dat Mensenwerk Hogeland organiseert voor jonge mantelzorgers, gaat dit jaar plaatsvinden op Schiermonnikoog.
Lees meer
 
24-09-2020

Trainingen voor jeugd zijn gestart

Mensenwerk Hogeland is weer gestart met training op het gebied van sociale vaardigheden en weerbaarheid. Voor meer informatie via de mail: k.vanoossanen@mensenwerhogeland.nl, via telefoonnummer 0595 745 090
Lees meer
 
24-09-2020

Online Bingo voor iedereen

Op woensdag 7 oktober kun je vanaf 19.00 uur meedoen met online Bingo! 
Lees meer
 
24-09-2020

Workshop videobellen voor iedereen

Als u (meer) contact zoekt, kan videobellen echt iets toevoegen. Als u wilt leren hoe u dat moet doen, kunt u zich aanmelden voor een leuke workshop.
Lees meer
 
17-09-2020

ACTIVITEITEN WEEK VAN DE OPVOEDING IN GEMEENTE HET HOGELAND (GAAN NIET DOOR)

Van 5 tot en met 11 oktober is de landelijke Week van de Opvoeding. De Week van de Opvoeding staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Er waren allerlei activiteiten gepland. DIE GAAN NIET DOOR VANWEGE DE AANGESCHERPTE CORONAMAATREGELEN.
Lees meer
 
02-09-2020

Webinar: Weer kind zijn? Daar zorgen we samen voor!

6 oktober 2020 wordt een webinar georganiseerd voor iedereen die met mantelzorgers van 0 - 18 jaar werkt.
Lees meer
 
02-09-2020

Klimaatambassadeurs gezocht

Aanpakken en aanpassen! Daar hebben we ook jongeren uit Groningen voor nodig. Heuse klimaatambassadeurs, die de allereerste regionale Actie Agenda over klimaatadaptatie van de wereld gaan maken.
Lees meer
 
24-08-2020

Mensenwerk Hogeland zoekt leden voor de cliëntenraad!

 Wil je meer weten? Kijk op onze website: https://www.mensenwerkhogeland.nl/over-ons/clientenraad/
Lees meer
 
29-07-2020

Project Zien; “Iemand Zien zoals God het heeft bedoeld”

Project Zien is een project dat zich inzet om het gesprek op gang te brengen bij christelijke jongeren,  ouders en hun geloofsgemeenschappen over seksuele oriëntatie en genderidentiteit.
Lees meer
 
29-06-2020

Cursus "Hart onder de riem J-auw boek" maken voor mantelzorgers

Het Steunpunt Mantelzorg Hogeland organiseert in samenwerking met Hartenbomen een cursus "Hart onder de riem J-auw boek" maken voor Mantelzorgers van Het Hogeland.
Lees meer
 
17-06-2020

Opening Sport & Bewegen Kooi in Uithuizen

Maandagmiddag 15 juni 2020 heeft wethouder Eltjo Dijkhuis van gemeente Het Hogeland de sport en bewegen kooi geopend. Groep 8 van de basisschool De Schelp kreeg vervolgens een clinic van gymdocent Mignon Hekkema.
Lees meer
 
15-06-2020

NIXZ TE DOEN SPORTEDITIE IN UITHUIZERMEEDEN, EENRUM EN LEENS

NIXZ TE DOEN omvat allerlei activiteiten voor de jeugd. De komende drie weken is het programma als volgt:
Lees meer
 
04-06-2020

Veilig met je eigen netwerk - pilot ‘Innovatieve noodknop’ van start!

Noodknoppen zijn natuurlijk niet nieuw. Maar dit is niet zomaar een noodknop: u heeft altijd bereik waar u ook bent, een laag energie verbruik, de knop staat altijd aan en het maakt gebruik van uw eigen veilige netwerk. Dit kunnen familieleden, buren en/of de hulpdiensten zijn. Een mooie Nederlandse…
Lees meer
 
28-05-2020

Veel naschoolse sportactiviteiten voor leerlingen van basisscholen

In juni en juli zijn leuke activiteiten georganiseerd voor leerlingen van de basisscholen. Hier onder zie je het prgramma voor Bedum en Zuidwolde. Klik op het plaatje voor een vergroting.
Lees meer
 
27-05-2020

Voorkomen van schulden is beter dan spijt achteraf

Nu al krijgen veel mensen te maken met verminderde inkomsten door de coronacrisis. Het is belangrijk om te voorkomen dat er schulden ontstaan.
Lees meer
 
18-05-2020

Ben jij een jonge mantelzorger? Doe dan mee aan de JMZ Game!

Op vrijdag 22 mei a.s. om 19.00 uur wordt de JMZ Game georganiseerd. Speciaal voor jonge mantelzorgers. In deze online game strijdt je tegen andere jonge mantelzorgers om natuurlijk die felbegeerde cadeaubon van €20,- te winnen.
Lees meer
 
14-05-2020

Pilot Groninger Noodknop gaat beginnen!

Montr en Mensenwerk Hogeland testen met een groep inwoners van het Hogeland een nieuw soort Noodknop. De Noodknop is bedoeld om veilig zelfstandig te wonen in onze uitgestrekte gemeente. De knop verbind jou met je eigen netwerk.
Lees meer
 
23-03-2020

Aanbod van hulp en hulpvragen in coronatijd: Samen1Plan

We zijn met z’n allen, als inwoners, vrijwilligers en beroepskrachten op zoek naar mogelijkheden om de handen ineen te slaan in de gemeente Het Hogeland om die mensen te helpen die als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus in problemen raken. Daardoor bijvoorbeeld de deur niet uit mo…
Lees meer
 
23-03-2020

Hogeland Corona Survival Challenge

 Maak een originele foto/video over jouw beste tip om verveling te voorkomen.
Lees meer