Nieuws

28-05-2020

Veel naschoolse sportactiviteiten voor leerlingen van basisscholen

In juni en juli zijn leuke activiteiten georganiseerd voor leerlingen van de basisscholen. Hier onder zie je het prgramma voor Bedum en Zuidwolde. Klik op het plaatje voor een vergroting.
Lees meer
 
27-05-2020

Voorkomen van schulden is beter dan spijt achteraf

Nu al krijgen veel mensen te maken met verminderde inkomsten door de coronacrisis. Het is belangrijk om te voorkomen dat er schulden ontstaan.
Lees meer
 
18-05-2020

Ben jij een jonge mantelzorger? Doe dan mee aan de JMZ Game!

Op vrijdag 22 mei a.s. om 19.00 uur wordt de JMZ Game georganiseerd. Speciaal voor jonge mantelzorgers. In deze online game strijdt je tegen andere jonge mantelzorgers om natuurlijk die felbegeerde cadeaubon van €20,- te winnen.
Lees meer
 
14-05-2020

Pilot Groninger Noodknop gaat beginnen!

Montr en Mensenwerk Hogeland testen met een groep inwoners van het Hogeland een nieuw soort Noodknop. De Noodknop is bedoeld om veilig zelfstandig te wonen in onze uitgestrekte gemeente. De knop verbind jou met je eigen netwerk.
Lees meer
 
23-03-2020

Aanbod van hulp en hulpvragen in coronatijd: Samen1Plan

We zijn met z’n allen, als inwoners, vrijwilligers en beroepskrachten op zoek naar mogelijkheden om de handen ineen te slaan in de gemeente Het Hogeland om die mensen te helpen die als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus in problemen raken. Daardoor bijvoorbeeld de deur niet uit mo…
Lees meer
 
23-03-2020

Hogeland Corona Survival Challenge

 Maak een originele foto/video over jouw beste tip om verveling te voorkomen.
Lees meer
 
26-02-2020

Mensenwerk Hogeland op de Markt in Winsum, Leens en Bedum

In de Week van de Zorg en Welzijn (16 t/m 21 maart) openen zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren. Mensenwerk Hogeland treft u in die week op diverse plaatsen buiten op de markt. U bent van harte welkom!
Lees meer
 
22-01-2020

Theatersport en lekker eten voor Jonge mantelzorgers

 Op woensdag 12 februari organiseert Mensenwerk Hogeland weer een superleuke activiteit voor Jonge Mantelzorgers!
Lees meer
 
20-01-2020

Toeslagen aanvragen: eerste bijeenkomst succesvol verlopen

In de bibliotheek van Uithuizen was afgelopen woensdag de eerste informatiebijeenkomst over toeslagen. Vragen als: ‘Hoe kan ik toeslagen wijzigen?’ ‘Hoe wijzig ik mijn inkomen?’ ‘Waar kan ik vinden hoeveel toeslagen ik ontvang?’ en ‘Hoe maak ik een proefbere…
Lees meer
 
16-01-2020

Aardbevingscoaches Mensenwerk Hogeland in het nieuws

 Een mooi interview met onze aardbevingscoaches!
Lees meer
 
15-01-2020

BABYCAFEEZ WINSUM TRAPT AF MET WORKSHOP YOGA!

Ook in 2020 is het Babycafeez elke 1e en 3e vrijdag van de maand, weer te vinden in de bibliotheek van Winsum. Het Babycafeez is een ontmoetingsplek voor (aanstaande) ouders met jonge kinderen. Doel is elkaar leren kennen en ervaringen uitwisselen over alles wat je bezighoudt als ouder van een baby …
Lees meer
 
19-12-2019

Spreekuren Mensenwerk Hogeland gesloten in de kerstvakantie

In de kerstvakantie zijn er GEEN SPREEKUREN van Mensenwerk Hogeland.
Lees meer
 
16-12-2019

Vuurwerk: wat wel en wat niet te doen?

Mensenwerk Hogeland heeft in samenwerking met de politie en de gemeente Het Hogeland een aantal filmpjes over het gebruik van vuurwek gemaakt. Hieronder zie je ze:
Lees meer
 
11-12-2019

Weerbaarheidstrainingen voor kinderen starten voorjaar 2020

In februari/maart gaan Mensenwerk Hogeland weer van start met een nieuwe cyclus Sterke Kinderen en Tim en Flapoor (zie flyers rechts hiernaast). Kinderen kunnen aangemeld worden!
Lees meer
 
28-11-2019

 De Vliegende Pinguïn, bijeenkomsten voor mensen met P.P.D. en mantelzorgers

De Vliegende Pinguïn is een initiatief van Loraine en haar ‘mantelmamma’ Heidi. Zij organiseren in samenwerking met Mensenwerk Hogeland bijeenkomsten voor mensen met P.P.D. (Paniek, Psychose en Depressie) en mantelzorgers. “Er heerst nog steeds een taboe en maar weinig mensen…
Lees meer
 
28-11-2019

Praatje Prut voor 50+ singles in de gemeente Het Hogeland

Mensenwerk Hogeland organiseert op woensdag 18 december ‘Praatje Prut’ bij een gezellige kop thee (of koffie natuurlijk) voor alleenstaande 50-plussers in de gemeente Het Hogeland.
Lees meer
 
13-11-2019

Bootcamp Hogeland's got Talent: een leuke en leerzame dag

7 van de 13 acts verzamelden zich zaterdag 2 november bij JC Express in Uithuizen. Daar vond de Bootcamp van Hogeland’s got Talent plaats, een talentenjacht voor 0-100 jarigen. Allereerst kregen ze een algemene workshop “op en aflopen” van Hanneke Randoe.
Lees meer
 
13-11-2019

Wij zoeken jou! Een betrokken beheerder die jongeren begrijpt.

Door vertrek van onze huidige beheerder is er in jongerencentrum Express in Uithuizen plaats voor: Een betrokken beheerder die jongeren begrijpt
Lees meer
 
28-10-2019

DAG VAN DE MANTELZORG 2019 GEMEENTE HET HOGELAND

Rond de Dag van de Mantelzorg op 10 november worden mantelzorgers extra in het zonnetje gezet. Het Steunpunt Mantelzorg Hogeland organiseert op vier verschillende locaties in de gemeente, op vier verschillende dagen, vier verschillende activiteiten voor mantelzorgers van alle leeftijden, dus ook voo…
Lees meer
 
17-10-2019

Gemeente Het Hogeland waardeert mantelzorgers

Mantelzorgers in de gemeente Het Hogeland kunnen ook dit jaar, als blijk van waardering, een VVV-cadeaukaart ter waarde van € 50,- ontvangen.
Lees meer