Nieuws

22-09-2022

KIES PRAAT- EN SPELGROEP IN HET HOGELAND Start dit najaar

Welzijnsorganisatie Mensenwerk Hogeland organiseert dit najaar een KIES groep voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar wonende in de gemeente Het Hogeland. KIES is de afkorting voor Kinderen In Een Scheiding en is een groepsprogramma van 8 bijeenkomsten met spel- en creatieve werkvormen voor alle kind…
Lees meer
 
15-09-2022

Gemeente Het Hogeland waardeert mantelzorg

Bent u mantelzorger of krijgt u zorg van een mantelzorger? En woont u in de gemeente Het Hogeland? Dan kunt u de ‘waarderingsbon mantelzorg 2022’ t.w.v. € 50,00 aanvragen bij Mensenwerk Hogeland. 
Lees meer
 
29-08-2022

Donderdag 15 september: Alzheimer Café Winsum e.o.  Het “niet pluis”-gevoel; de eerste signalen van dementie? 

Bij het ouder worden treden veranderingen op. Enerzijds zeggen we dat “wijsheid met de jaren komt”, anderzijds zeggen we “ouderdom komt met gebreken”. Vaak is het een hele kunst om met de lichamelijke ongemakken om te gaan. In de huidige snel veranderende maatschappij heb je …
Lees meer
 
14-07-2022

Zorg en Ondersteuning krant Het Hogeland

De krant Sociaal Domein Het Hogeland is weer uitgekomen. Mensenwerk Hogeland heeft hier ook aan haar bijdrage aan geleverd. De krant is huis-aan-huis (op Nee- Nee stickers na) verspreid in de gemeente Het Hogeland.
Lees meer
 
06-07-2022

Hogeland on the move Zomereditie

Super veel activiteiten voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar in de zomervakantie! En op verschillende plaatsen in gemeente Het Hogeland. Kijk snel op de flyers hieronder of er iets leuks voor jou bij is!
Lees meer
 
01-06-2022

Donderdag 16 juni : Alzheimer Café Winsum e.o.  Bijzondere effecten van muziek bij dementie

Deze avond zijn Joke Arends en Koos Pettinga te gast. Zij hebben beiden jarenlange (werk-)ervaring in de ouderen- en dementiezorg en hebben al vaak in de praktijk kunnen ervaren wat muziek kan doen met mensen met dementie. Daarnaast treden zij regelmatig op als duo “Mit Mekoar”. Zij vert…
Lees meer
 
24-05-2022

Blijf Psychisch Fitter; verbeter je mentale conditie in Uithuizen

Maak je je wel eens zorgen? Heb je last van stress? Wil je meer grip op je eigen leven? Wil je je weer fitter voelen?   Dan is dit iets voor jou!
Lees meer
 
24-05-2022

Huren in het Hogeland

Mensenwerk Hogeland heeft een nieuwe flyer gemaakt over huren in het Hogeland.
Lees meer
 
11-05-2022

Donderdag 19 mei: Alzheimer Café Winsum e.o.  “Een beroerte, en dan.......”

Wanneer iemand wordt getroffen door een beroerte is vaak maar een klein deel van de gevolgen direct zichtbaar. Een arm of een been die niet meer goed meebeweegt, herkent iedereen vaak wel. Toch zijn er meer mogelijke gevolgen bij een beroerte zoals problemen met concentratie, taal, geheugen, etc. Oo…
Lees meer
 
19-04-2022

Weekend Schiermonnikoog voor jonge mantelzorgers

Op 24, 25 en 26 juni kunnen de jonge mantelzorgers uit onze gemeente naar Schiemonnikoog. Daar wordt een geweldig weekend georganiseerd met allerlei superleuke actiiviteiten.
Lees meer
 
13-04-2022

Thuiskamer over Zinvol leven

We willen allemaal het liefst een gelukkig leven met liefde, zekerheid, veiligheid  en voorspoed. Het leven bestaat uit ups en ook uit downs. We hebben hier allemaal mee te maken, want hoe ga je om met de situaties van het leven en hoe kun je zin geven aan je eigen bestaan?
Lees meer
 
04-04-2022

Bewegen op de stoel; blijf fitter in Winsum

Voor wie? Ouderen die samen met andere ouderen willen bewegen en misschien moeite hebben om dit zelfstandig te doen. Maar ook een fysieke beperking is geen bezwaar om met deze groep mee te bewegen vanaf een stoel. Ook geschikt voor rolstoelers. 
Lees meer
 
01-03-2022

Update coronamaatregelen

Op 25 februari zijn de coronamaatregelen versoepeld. Er gelden nog enkele coronamaatregelen. Op 15 maart beoordeelt het kabinet de coronamaatregelen die nog gelden. Dit gaat om onder andere de nog geldende mondkapjesplicht in het OV, het verplichte testen voor toegang (1G) en het thuiswerkadvies. N…
Lees meer
 
24-03-2022

Cursus ‘Word Psychisch Fitter, verbeter je mentale conditie in Ulrum

Binnenkort start in Ulrum de cursus ‘Word psychisch fitter’, Het doel van de cursus is om beter om te kunnen gaan met stress, meer balans te ervaren. En om weer meer gezonde en leuke dingen te ondernemen die bij jou passen. Cursusleider is Anton Roerdink, preventie-werker bij Lentis. H…
Lees meer
 
23-03-2022

Regenboogcafé in Winsum

 Zondag 27 maart: regenboogcafé in Winsum voor de LHBTIQ+ ers in de gemeente.
Lees meer
 
14-03-2022

Cursus ‘Word Psychisch Fitter, verbeter je mentale conditie in Den Andel

Binnenkort start in den Andel de cursus ‘Word psychisch fitter’, Het doel van de cursus is om beter om te kunnen gaan met stress, meer balans te ervaren. En om weer meer gezonde en leuke dingen te ondernemen die bij jou passen.
Lees meer
 
14-03-2022

Valpreventie Winsum voor 65+ers

Vallen is vaak niet het gevolg van gevaarlijke toeren uithalen. De meeste ongelukken bij 65-plussers gebeuren in de thuissituatie. Vallen wordt veroorzaakt door verlies van evenwicht en is de meest voorkomende oorzaak van hoofd-, arm- en beenletsel bij ouderen.
Lees meer
 
10-03-2022

Maatschappelijke diensttijd: Artattack het Hogeland

Ben je tussen de 14 en 27 jaar en wil je graag wat doen voor jezelf EN een ander? Bij MDT Artattack het Hogeland kun je aan de slag met wat JIJ leuk vindt!
Lees meer
 
04-03-2022

17 maart: Alzheimer Café Winsum e.o. “Dagbesteding voor mensen met dementie”

Deze avond staat in het teken van dagbesteding voor mensen met een vorm van dementie. Voor iemand met dementie wordt het steeds moeilijker om activiteiten te beginnen, er aan deel te nemen en deze af te maken. Door samen activiteiten uit te zoeken die passen bij wat iemand kan en wil doen, kan het l…
Lees meer
 
04-03-2022

Duofiets, bereikbaar voor iedereen in Winsum!

  Geregeld zie je duofietsen in en rond het dorp Winsum. Deze elektrische fietsen worden vooral gebruikt door bewoners van De Twaalf Hoven, Winkheem en Cosis. De duofiets kan ook gebruikt worden door andere inwoners van Winsum.
Lees meer