Nieuws

29-06-2020

Cursus "Hart onder de riem J-auw boek" maken voor mantelzorgers

Het Steunpunt Mantelzorg Hogeland organiseert in samenwerking met Hartenbomen een cursus "Hart onder de riem J-auw boek" maken voor Mantelzorgers van Het Hogeland.
Lees meer
 
17-06-2020

Opening Sport & Bewegen Kooi in Uithuizen

Maandagmiddag 15 juni 2020 heeft wethouder Eltjo Dijkhuis van gemeente Het Hogeland de sport en bewegen kooi geopend. Groep 8 van de basisschool De Schelp kreeg vervolgens een clinic van gymdocent Mignon Hekkema.
Lees meer
 
15-06-2020

NIXZ TE DOEN SPORTEDITIE IN UITHUIZERMEEDEN, EENRUM EN LEENS

NIXZ TE DOEN omvat allerlei activiteiten voor de jeugd. De komende drie weken is het programma als volgt:
Lees meer
 
04-06-2020

Veilig met je eigen netwerk - pilot ‘Innovatieve noodknop’ van start!

Noodknoppen zijn natuurlijk niet nieuw. Maar dit is niet zomaar een noodknop: u heeft altijd bereik waar u ook bent, een laag energie verbruik, de knop staat altijd aan en het maakt gebruik van uw eigen veilige netwerk. Dit kunnen familieleden, buren en/of de hulpdiensten zijn. Een mooie Nederlandse…
Lees meer
 
28-05-2020

Veel naschoolse sportactiviteiten voor leerlingen van basisscholen

In juni en juli zijn leuke activiteiten georganiseerd voor leerlingen van de basisscholen. Hier onder zie je het prgramma voor Bedum en Zuidwolde. Klik op het plaatje voor een vergroting.
Lees meer
 
27-05-2020

Voorkomen van schulden is beter dan spijt achteraf

Nu al krijgen veel mensen te maken met verminderde inkomsten door de coronacrisis. Het is belangrijk om te voorkomen dat er schulden ontstaan.
Lees meer
 
18-05-2020

Ben jij een jonge mantelzorger? Doe dan mee aan de JMZ Game!

Op vrijdag 22 mei a.s. om 19.00 uur wordt de JMZ Game georganiseerd. Speciaal voor jonge mantelzorgers. In deze online game strijdt je tegen andere jonge mantelzorgers om natuurlijk die felbegeerde cadeaubon van €20,- te winnen.
Lees meer
 
14-05-2020

Pilot Groninger Noodknop gaat beginnen!

Montr en Mensenwerk Hogeland testen met een groep inwoners van het Hogeland een nieuw soort Noodknop. De Noodknop is bedoeld om veilig zelfstandig te wonen in onze uitgestrekte gemeente. De knop verbind jou met je eigen netwerk.
Lees meer
 
23-03-2020

Aanbod van hulp en hulpvragen in coronatijd: Samen1Plan

We zijn met z’n allen, als inwoners, vrijwilligers en beroepskrachten op zoek naar mogelijkheden om de handen ineen te slaan in de gemeente Het Hogeland om die mensen te helpen die als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus in problemen raken. Daardoor bijvoorbeeld de deur niet uit mo…
Lees meer
 
23-03-2020

Hogeland Corona Survival Challenge

 Maak een originele foto/video over jouw beste tip om verveling te voorkomen.
Lees meer
 
26-02-2020

Mensenwerk Hogeland op de Markt in Winsum, Leens en Bedum

In de Week van de Zorg en Welzijn (16 t/m 21 maart) openen zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren. Mensenwerk Hogeland treft u in die week op diverse plaatsen buiten op de markt. U bent van harte welkom!
Lees meer
 
22-01-2020

Theatersport en lekker eten voor Jonge mantelzorgers

 Op woensdag 12 februari organiseert Mensenwerk Hogeland weer een superleuke activiteit voor Jonge Mantelzorgers!
Lees meer
 
20-01-2020

Toeslagen aanvragen: eerste bijeenkomst succesvol verlopen

In de bibliotheek van Uithuizen was afgelopen woensdag de eerste informatiebijeenkomst over toeslagen. Vragen als: ‘Hoe kan ik toeslagen wijzigen?’ ‘Hoe wijzig ik mijn inkomen?’ ‘Waar kan ik vinden hoeveel toeslagen ik ontvang?’ en ‘Hoe maak ik een proefbere…
Lees meer
 
16-01-2020

Aardbevingscoaches Mensenwerk Hogeland in het nieuws

 Een mooi interview met onze aardbevingscoaches!
Lees meer
 
15-01-2020

BABYCAFEEZ WINSUM TRAPT AF MET WORKSHOP YOGA!

Ook in 2020 is het Babycafeez elke 1e en 3e vrijdag van de maand, weer te vinden in de bibliotheek van Winsum. Het Babycafeez is een ontmoetingsplek voor (aanstaande) ouders met jonge kinderen. Doel is elkaar leren kennen en ervaringen uitwisselen over alles wat je bezighoudt als ouder van een baby …
Lees meer
 
19-12-2019

Spreekuren Mensenwerk Hogeland gesloten in de kerstvakantie

In de kerstvakantie zijn er GEEN SPREEKUREN van Mensenwerk Hogeland.
Lees meer
 
16-12-2019

Vuurwerk: wat wel en wat niet te doen?

Mensenwerk Hogeland heeft in samenwerking met de politie en de gemeente Het Hogeland een aantal filmpjes over het gebruik van vuurwek gemaakt. Hieronder zie je ze:
Lees meer
 
11-12-2019

Weerbaarheidstrainingen voor kinderen starten voorjaar 2020

In februari/maart gaan Mensenwerk Hogeland weer van start met een nieuwe cyclus Sterke Kinderen en Tim en Flapoor (zie flyers rechts hiernaast). Kinderen kunnen aangemeld worden!
Lees meer
 
28-11-2019

 De Vliegende Pinguïn, bijeenkomsten voor mensen met P.P.D. en mantelzorgers

De Vliegende Pinguïn is een initiatief van Loraine en haar ‘mantelmamma’ Heidi. Zij organiseren in samenwerking met Mensenwerk Hogeland bijeenkomsten voor mensen met P.P.D. (Paniek, Psychose en Depressie) en mantelzorgers. “Er heerst nog steeds een taboe en maar weinig mensen…
Lees meer
 
28-11-2019

Praatje Prut voor 50+ singles in de gemeente Het Hogeland

Mensenwerk Hogeland organiseert op woensdag 18 december ‘Praatje Prut’ bij een gezellige kop thee (of koffie natuurlijk) voor alleenstaande 50-plussers in de gemeente Het Hogeland.
Lees meer