Terug naar Nieuws

Cursus "Hart onder de riem J-auw boek" maken voor mantelzorgers

Gepubliceerd op:

Het Steunpunt Mantelzorg Hogeland organiseert in samenwerking met Hartenbomen een cursus "Hart onder de riem J-auw boek" maken voor Mantelzorgers van Het Hogeland.

1593416841651_640_465_1593416867.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De cursus start op donderdag 9 juli en bestaat uit 6 bijeenkomsten van 19.30 tot 21.30 uur en vindt plaats in De Blauwe Schuit, Warfstraat 1 in Winsum.

Data: 9, 16, 23 en 30 juli, 6 en 13 augustus.

 

Het thema is verlies en afscheid. Gedurende de periode dat je als mantelzorger zorgt voor een naaste, worden er (onbewust) vele stappen gezet in het afscheid nemen van dagelijkse activiteiten die niet meer kunnen. Hoe ga je hier mee om? Meestal vindt ieder daar zijn eigen manier in, maar soms loop je vast en dan kan het fijn zijn om hulp te krijgen, lotgenoten te ontmoeten en ervaringen te delen.

In deze cursus willen wij graag op een andere manier hulp en steun bieden.

 

Vanuit eenvoudige opdrachten met creatieve middelen wordt een eigen creatief (dag)boek gemaakt. De basis is een dummy, waarin verhalen, gedichten, collage, tekeningen etc. komen. Voor deze cursus is het niet nodig om te kunnen tekenen, of 'mooi' te kunnen schrijven of dichten. Alle creativiteit is goed!

De bedoeling is dat het boek ondersteunend is. Men aandacht kan geven aan eigen gezondheid en welzijn. 

 

Deze cursus wordt gegeven door Astrid Bolt van Hartenbomen. Zij is kunstzinnig dynamisch coach en ervaringsdeskundige op het gebied van verlies, afscheid en mantelzorger zijn. www.hartenbomen.nl

 

Er wordt gezorgd voor koffie/thee, iets lekkers en creatieve materialen.

We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM i.v.m met de corona en werken in een kleine groep. Desgewenst kan u zelf een mondkapje en/of een eigen koffiekopje meenemen.

 

Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus. Wel vragen we een vrijwillige eigen bijdrage voor de koffie en thee.

 

Informatie en aanmelden:

Monica Blom, Mensenwerk Hogeland: T 06 488 74 339 (op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur), b.g.g. 0595 745 090, E m.blom@mensenwerkhogeland.nl

 

Aanmelden kan tot uiterlijk 3 juli a.s.

07-07-2021

Jeugdtrainingen starten weer in oktober

Vanaf oktober 2021 starten onze weerbaarheidstrainingen voor kinderen weer! Naast de KIES trainingen (voor kinderen in een echtscheidingssituatie) zijn er:  
Lees meer