Terug naar Nieuws

Webinar: Weer kind zijn? Daar zorgen we samen voor!

Gepubliceerd op:

6 oktober 2020 wordt een webinar georganiseerd voor iedereen die met mantelzorgers van 0 - 18 jaar werkt.

Evenement details

Een zieke vader die nog een paar jaar te leven heeft? Een broer die gokverslaafd is? Of een zus met een beperking? Of een andere naaste met psychische problemen?

Een kind dat opgroeit in een gezin waarin iemand zorg nodig heeft, leert al op jonge leeftijd rekening te houden met andere mensen. Dat gaat meestal vanzelf, omdat ze enorm van hun naaste houden. Daarom nemen deze kinderen ook verantwoordelijkheden op zich die hun leeftijdgenoten nog lang niet hoeven te nemen. Het empathisch vermogen en verantwoordelijkheidsgevoel is een verrijking voor hun latere leven. Wat zij soms missen, is het gevoel om weer even kind te zijn. Vooral nu, vanwege de COVID-19 crisis. Hoe kunnen wij hen dat gevoel in de provincie Groningen bieden?

Webinar              Weer kind zijn? Daar zorgen we samen voor!

Wanneer:            Dinsdag 6 oktober 2020 van 15.30 – 16.30 uur

Wat:                     Provinciale online Inspiratiebijeenkomst (gratis), met handvatten voor versterking van de lokale samenwerking rondom kinderen en jongeren (0-18 jaar) en vooral gebaseerd op hun eigen behoefte.

Voor wie:            Iedereen die met of voor 0-18 jarigen werkt. Beleidsmakers, jeugdteams, sociale teams, hulpverleners, onderwijsinstellingen, leerplichtambtenaren, huisartsen, sport- zorg- en culturele instellingen in de provincie Groningen.

 

Tijdens deze online inspiratiebijeenkomst neemt het provinciale Kernteam JMZ Groningen je mee in de wereld van een jonge mantelzorger. We zoeken de interactie op aan de hand van filmpjes en stellingen. Ook geven we inzicht in handelingsperspectieven die lokaal verdiept kunnen worden (met praktische tips en praktijkvoorbeelden).

 

Aanmelden

Je kunt je hiervoor inschrijven op uitnodiging van het kernteam JMZ Groningen via deze inschrijflink.

 

Meer informatie

Rika Ringersma

06 126 878 02

r.ringersma@cmostamm.nl

07-07-2021

Jeugdtrainingen starten weer in oktober

Vanaf oktober 2021 starten onze weerbaarheidstrainingen voor kinderen weer! Naast de KIES trainingen (voor kinderen in een echtscheidingssituatie) zijn er:  
Lees meer