Missie en visie

Mensenwerk Hogeland is een organisatie voor sociaal werk. Wij zetten ons sinds januari 2018 in om de eigen kracht en talenten van inwoners van de gemeente Het Hogeland te versterken. Dit doen we door o.a. hulpverleners in het sociale werkveld te verbinden, te ondersteunen en te faciliteren. Zo kunnen we samen inwoners de hulp bieden die zij nodig zijn. Daarnaast werken wij mee aan krachtige buurten en dorpen.

Het sociaal werk is voor ons een vrij toegankelijke algemene voorzienig die, met behulp van de benadering van ‘positieve gezondheid’, inwoners ondersteunt in een betekenisvol leven. Een leven waarin de mens centraal staat en niet de beperkingen of ziekte. Daarbij leggen we de nadruk op veerkracht, eigen regie en aanpassingsvermogen.

We hechten veel waarde aan ontmoeting, betrokkenheid en samenwerking. Daarom brengen we inwoners en organisaties bij elkaar en werken we samen in de keten met veel andere instanties. Instanties zoals: de sociale teams, huisartsen, politie, zorgaanbieders en woningcorporaties. Samen proberen we inwoners verder te helpen.

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!