Over ons

Mensenwerk Hogeland is een stichting die zich sterk maakt voor het welzijn van alle inwoners van de gemeente Het Hogeland. Je kunt bij ons terecht voor maatschappelijk werk en welzijnswerk en jeugd- en jongerenwerk. Onze medewerkers bieden jou hulp en ondersteuning bij verschillende onderwerpen, zoals schulden, opvoeding en relatieproblemen. Onze begeleiding is kortdurend. Als het nodig  is, duurt het langer.

Zelfredzaamheid vergroten

Ons doel is mensen te helpen, zodat ze zichzelf beter kunnen redden. We helpen jou om op eigen kracht problemen aan te pakken. Dit doen we onder andere door jouw sociale netwerk erbij te betrekken en te vergroten. De ondersteuning die wij jou bieden is gratis. We houden ons vast aan drie belangrijke waarden: zichtbaar, laagdrempelig en dichtbij. Dit betekent dat we altijd in de buurt zijn en je heel makkelijk contact met ons op kan nemen. Ook gaan we zelf actief met jou in gesprek. Want we vinden het belangrijk dat het contact van twee kanten komt.

Krachtige buurten en dorpen

Naast het sterker maken van inwoners, doen wij ons bets om buurten en dorpen‘krachtiger' te maken. Met inwoners maken we plannen om samen de leefbaarheid en de sfeer in het dorp en de buurt te vergroten. Verder organiseren we activiteiten voor en door inwoners. Activiteiten die stimuleren dat we naar elkaar omkijken. De activiteiten zorgen er ook voor dat iedereen mee kan doen in de samenleving.

Meer weten over wie wij zijn? Kijk dan verder op onze website.

Onze gebiedsteams

Vanaf eind 2024 gaan wij werken vanuit vijf verschillende gebiedsteams. Op die manier zijn wij voor iedereen nog beter bereikbaar. 

1715157849752_650_411_1715157896.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie over:

  • Gebiedsteam Leens
  • Gebiedsteam Winsum
  • Gebiedsteam Bedum
  • Gebiedsteam Uithuizermeeden / Roodeschool
  • Gebiedsteam Uithuizen / Usquert

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!