Over ons

Mensenwerk Hogeland is een stichting die zich sterk maakt voor het welzijn van alle inwoners van de gemeente Het Hogeland. Je kunt bij ons terecht voor maatschappelijk werk en welzijnswerk, jeugd- en jongerenwerk en individuele cliëntondersteuning. Onze medewerkers bieden jou hulp en ondersteuning bij verschillende onderwerpen, zoals schulden, opvoeding en relatieproblemen. Onze begeleiding is kortdurend en waar nodig intensiever.

Zelfredzaamheid vergroten

Ons doel is jouw zelfredzaamheid vergroten en je helpen op eigen kracht problemen aan te pakken. Dit doen we onder andere door het activeren en vergroten van jouw sociale netwerk. De ondersteuning die wij jou bieden is gratis. We houden ons vast aan drie kernwaarden: zichtbaar, laagdrempelig en dichtbij. Dit houdt in dat we altijd in de buurt zijn en je heel makkelijk contact met ons op kan nemen. Ook gaan we zelf actief met jou in gesprek, want we vinden het belangrijk dat het contact van twee kanten komt.

Krachtige buurten en dorpen

Naast het sterker maken van inwoners, zetten we ons ook in voor het realiseren van ‘krachtige’ buurten en dorpen. Met inwoners maken we concrete plannen om samen de leefbaarheid en de sfeer in het dorp en de buurt te vergroten. Verder organiseren we activiteiten voor en door inwoners. Activiteiten die stimuleren dat we naar elkaar omkijken en die ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in de samenleving.

Meer weten over wie wij zijn? Kijk dan verder op onze website.

 

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!